Letovanje na Zlataru

Daleko od vreve, užurbane svakodnevice, buke i betona, mališani Predškolskih ustanova ,,Bambi“, ,,Vivak“ i ,,Čarobno carstvo“ iz Beograda, nedelju dana provode na planini Zlatar.

Setnja po livadama Zlatara, foto: Tanjug R.Prelić

Svakog dana su išli u šetnju, razgledali prirodu Zlatara, igrali igre na poljanama, a uz rekreatore Danu i Mariju su naučili i nove stvari koje svako treba da zna kada boravi daleko od grada. Vaspitači su veoma zadovoljni reakcijama dece, iako već sada tradicionalno dolaze sa decom na ovu planinu, jer i sami znaju koliko je boravak u prirodi značajan za svako biće.

Foto: Tanjug R.Prelić

,,Deca redovnim boravkom u prirodi postaju srećnija i smirenija, fizička aktivnost podstiče njihova čula i dobro raspoloženje, mogućnost da budu gojazna se smanjuje a njihova maštovitost se povećava. Deca koja ne provode dovoljno vremena napolju mogu imati nedostatak vitamina D, često imaju slabu koncentraciju i prati ih nervoza jer nemaju dovoljno fizičkih aktivnosti na svežem vazduhu“, složili su se vaspitači.

Foto: Tanjug R.Prelić

Zahvaljujući dečjem odmaralištu „Lane“ u kome su bila smeštena, deca su imala sve potrebne uslove za prijatan boravak i osamostaljivanje u određenim oblastima.

Tanjug R.Prelić