Lepši izgled Doma kulture u Prijepolju

Prijepolje – Tehnička služba Doma kulture u Prijepolju, sa stručnim saradnicima, počela je sanaciju određenih delova zgrade koja je sagrađena pre više od četiri decenije.

Moderniji izgled prijepoljskog Doma kulture, foto: PP Media

Radi se na reparaciji drvenih površina, unutar objekta, koji se štite i farbaju zaštitnim slojem za očuvanje, okrečena je Velika galerija i unutrašnji zidovi. Promenjen je vizuelni identitet ulaza u zgradu, koji je uređen u skladu sa arhitekturom objekta. Kako bi Dom zaštitili od vandala postavljen je novi video nadzor.

Zbog restriktivnih mera Kriznog štaba i organičenog radnog vremena Dom kulture u Prijepolju nije u mogućnosti da sprovodi svoje redovne programe. Međutim, pauze za uposlenike u ovoj kulturnoj ustanovi nema. Neimari tehničke službe, štite oronulu drvenariju i farbaju zidove, a osposobljena je i fontana u centralnom delu ulaza u zgradu.

– Prekrečili smo celu galeriju, sada uređujemo hol i lakiramo drvene stubove – kaže radnike tehničke službe Milan Šarčević.

Radnici tehničke službe Doma kulture, foto: A.Rovčanin

Direktorica Doma kulture, Admira Mostarac kaže da su njenu ideju za uređenje objekta zdušno podržali radnici ustanove na čijem se čelu nalazi. Osim firme za postavljanje video nadzora i električara, na uređenju objekta angažovani su isključivo zaposleni u  tehničkoj službi.

– Počeli smo sa sređivanjem svetlosnih efekata na ulazu Doma kulture, osvetlili smo oglasne table koje su trebale biti primetne u prethodnom periodu. Takođe smo osvetlili i deo galerije. Osveženi su zidovi  i sve drvene površine na bazi pčelinjeg voska, tako smo ih sačuvali od propadanja – navodi direktorica Admira Mostarac.

Admira Mostarac v.d direktora Doma kulture, foto: A.Rovčanin

Planovi za naredni period su izuzetno ambiciozni, pa će pomoć lokalne samouprave biti od velikog značaja. Jedan od prvih zadataka biće legalizacija objekta, kako bi mogli učestvovati na konkursima kod domaćih i stranih donatora.

Dom kulture u Prijepolju osnovan je 1979 godine, Admira Mostarac, prva je dama koja je došla na čelo te kulturne ustanove od osnivanja.

Tekst je nastao kao deo projekta “Panorama Prijepolja”. Izradu teksta sufinansirala je Opština Prijepolje iz sredstava za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Opštine Prijepolje u 2020. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

PP Media