Na opštinsku svetkovinu priznanja za najuspešnije učenike i humanitarce

Prijepolje – Odbor za odlikovanja i nagrade predložio je samo  đake generacija osnovnih i srednjih škola, učenike koji su osvojili neke od nagrada na republičkim takmičenjima, kao i trojicu višestrukih dobrovoljnih davaoca krvi. Iako je na javni poziv dostavljeno 13 kandidatura, Komisija je odlučila da niko nije zaslužan sem učenika i višestrukih davalaca kojima će nagrade biti uručene na Dan opštine, 7. jula.

Foto: A.Rovčanin

-Skupštinski odbor te predloge nije usvojio i samim tim nije došlo ni na skupštinu. Svakako su nam najbitniji đaci generaciji i oni koji se ističu na takmičenjima kao i humanitarci  koji su preko 50 puta dali krv, a pošto nisu usvojeni ostali predlozi, đaci će dobiti i veće novčane nagrade. Ove godine, Svečana sednica Skupštine Prijepolje proteći će u radnoj atmosferi, da se vidi koliko se radi i koliko će se tek raditi pa da u sledećoj godini s ponosom možemo svečariti i na najvšem mogućem nivou dočekati Dan opštine- ističe Drago Popadić, predsednik opštine Prijepolje.

Dževad Beganović, vd direktora JKP Lim razrešen je te funkcije, a na njegovo mesto imenovana je Jasmina Delendžić za koju su su za skupštinskom govornicom mogle čuti samo reči hvale. Samo pojedini odbornici prokomentarisali su činjenicu da se rukovodoliac preduzeća od vitalnog značaja za interese građana ne bira za direktora na predviđeni mandatni period od 4 godine.

-V.D status ne pravi problem. Svi vršioci dužnosti uglavnom potiču iz ustanove na čije čelo se biraju, znaju kako funkcioniše i smatram da neće biti zastoja. Samo se mogu truditi da unaprede poslovanje,a v.d stanje ih samo tera da što više rade i da se pokažu .Kad se raspiše konkurs dogodine za sve ustanove, najbolji će pobediti- objašnjava Popadić.

Usvojeni su izveštaji o radu i finansijski izveštaji za prošlu godinu preduzeća i ustanova koje se finansiraju iz budžeta. O radu sanitarne deponije Banjica, značajnom kako za opštinu Prijepolje tako i za opštine Priboj i Novu Varoš, od  direktora Ljubenka Vasiljevića, čulo se da je došlo do novih problema vezanih za projekat zaštite kosina, pa je neizvesno kada bi ova deponija mogla početi sa funkcionisanjem. Odbornici su izrazili zabrinutost do kad će izdržati pribojska deponija ali ih je umirio predsednik Popadić izjavom da odlaganje otpada u Druglićima nije upitno iako je prostora sve manje. 

PP Media