Lični pratilac za dvanaest mališana

Nakon sprovedenog postupka javne nabavke Opština Prijepolje zaključila je ugovor o realizaciji socijalne usluge „lični pratilac”, vredan 5,5 miliona dinara sa Društvom za cerebralnu i dečiju paralizu iz Ivanjice . Ovom uslugom biće obuhvaćeno 12 mališana sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, od kojih su njih 11 korisnika učenici osnovnih škola, dok je jedan korisnik srednjoškolskog uzrasta.

Lični pratioci će deci pružiti individualnu, praktičnu i tehničku podršku tokom celodnevne nastave, produženog boravka, vannastavnih aktivnosti, izvođenja nastave u prirodi, izleta, ekskurzija. Opština Prijepolje je među prvima u Srbiji donela Pravilnik o pratiocu za ličnu pomoć detetu i učeniku kojim se utvrđuje postupak, angažovanje, obezbeđenje finansijskih sredstava, način isplate pratioca deteta i učenika kojima je potrebna dodatna podrška u oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Ovakav vid pomoći osobama sa posebnim potrebama i invaliditetom u gradu na Limu realizuje se od 2017. godine za šta se sredstva opredeljuju iz lokalne kase po čemu je Opština Prijepolje prednjači u Srbiji.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *