Manifestacija Dani polja prvi put organizovana u Prijepolju

Prijepoljska firma Es Komerc idućeg meseca kreće sa preradom voća i povrća u svom proizvodnom pogonu u Brodarevu. Tim povodom minulog vikenda organizovala je manifestaciju „Dani polja“ sa ciljem da okupi povrtare u koperantsku proizvodnju i da im prestavi sve ono što će se proizvoditi u pogonu u Brodarevu. Na manifestaciji su bili prisutni i prestavnici renomiranih svetskih firmi koje se bave prodajom semenske robe, zaštite i ishrane povrtarskih kultura.

Nakon što su uspešno organizovali koperantsku proizvodnju sa malinarima iz Es Komerca najavljuju novu saradnju sa poljoprivrednicima, ovoga puta sa povrtarima. Spremni su da ponude sadni materijal i preparate za sorte koje bi se gajile i kasnije prerađivale u finalni proizvod. Povrtarima garantuju siguran plasman i otkup celokupne povrtarske proizvodnje.

– Tematski smo organizovali ovu manifestaciju, gde smo akcenat stavili na povrtarstvo, zato što firma Es Komerc pokreće preradu voća i povrća u fabrici u Brodarevu. Želja nam je da popularišemo koperativu povrća, tu su i firme koje će nas pratiti na tom putu i u daljem razvoju. U proizvodnom pogonu u Brodarevu u planu je finalna prerada kornišona, paprika, cvekle, šargarepe, krastavaca. Takođe, radićemo i voćne prerađevine razne džemove i sokove – kaže ispred organizatora manifestacije „Dani polja“ Kenan Jusović.

Osam renomiranih firmi koje će pratiti povrtare u budućoj proizvodnji prestavilo je svoje proizvode i preparate. Pažnju proizvođača pored sadnog materijala i preparata za zaštitu posebno su privukli plastenici.
PP Media