Liga malih šampiona u Priboju

Priboj – Program Liga malih šampiona je drugi  nacionalni projekat,za decu predškolskog uzrasta,kao budućih šampiona,a realizuju ga Sportski savez Srbije i republički Savez za predškolski sport i fizičko vaspitanje, uz podršku Ministarstva sporta.

Foto: Promo

Priboj je među 11 opština i gradova u Srbiji, gde će se realizovati ovaj projekat, koji za cilj ima druženje i nadmetanje ali i podsticanje bio – psiho i socijalni razvoj deteta, dok je rezultat takmičenja, u drugom planu.

Tako će deca PU „Neven“ u Priboju, kroz Ligu malih šampiona, biti deo zanimljivog druženja i nadmetanja u dve discipline – Budi brz i spretan, odnosno štafetni motorički poligon sa preprekama i štafetna traka na 20 hiljada centimetara. Deca će biti svrstana u dve uzrasne kategorije: prva – deca sa pet i šest godina i druga kategorija, predškolci, odnosno deca od šest i sedam godina.

Tehničku podršku Ligi malih šampiona u našem gradu pružiće Sportski savez Priboja,jer je intencija poslednjih godina i lokalne samouprave i  Saveza, ulaganje u školski i predškolski sport.

Na sastanku u Priboju, domaćini su izrazili spremnost da možda prvi u Srbiji budu domaćini ove manifestacije, a kao eventualni termin planira se 3.maj, jer će se, već sutradan, održati i Sportske igre mladih u našoj opštini.

Pobednici sa finalnog takmičenja Lige malih šampiona u Priboju uzeće učešće u Beogradu, na Velikom sajmu sporta, u septembru.

PP Media