Put do srca Zlatara biće završen do početka juna

Nova Varoš – Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević, obišao je danas radove na deonici puta ka Zlataru i istakao da je na probijanje obećanog roka za dovršetak radova, uticala epidemija korona virusa, ali i da će ova saobraćajnica, prema obećanjima izvođača radova, biti završena 31. maja.

Saobraćajnica će biti završena do početka juna, foto: A.Rovčanin

„Zidanje potpornih zidova gabionima je skoro u potpunosti završeno, a već sutra dolazi mašina koja će da izgrebe desnu stranu deonice za kompletiranje asfaltnog zastora, a potom sa te strane kreće kopanje temelja za potporni zid sa konzolnom terasom koja će služiti kao pešačka staza. Preostalo je i kompletiranje stubne rasvete”, istakao je Vasiljević.

Prvi čovek opštine podno Zlatara, kaže da će ova saobraćajnica bit najlepši putni pravac u opštini Nova Varoš, kojom će se voziti sugrađani, ali i svi turisti koji idu na Zlatar i u prelepa podzlatarska sela, ali i oni koji putuju ka Sjenici.

Prvi čovek opštine Radosav Vasiljević, foto: A.Rovčanin

Vasiljević je naglasio da je na prolongiranje u realizaciji ovog projekta, osim situacije sa korona virusom, značajno uticalo i to što je bilo neophodno ospravljanje nasleđenog projekta i upotpunjavanje dokumentacije kojoj je mnogo toga nedostajalo.

Inače, ovaj put od raskrsnice na Branoševcu do centra Zlatara duga je jedan kilometar, vrednost radova je milion evra, sredstva je obezbedila država Srbija preko JP „Putevi Srbije”, radove na ovoj veoma zahtevnoj saobraćajnici izvode „Putevi Užice”.

GZS i PP Media