Mališani u Novoj Varoši dobili još dva moderna igrališta

Nova Varoš – Mališani su u Novoj Varoši dobili još dva igrališta sa modernim rekvizitima i mobilijarem. Jedno u Naselju iznad sportskih terena, a drugo na gornjem platou gradskog Trga. Oba su izgrađena i opremljena sredstvima iz opštinske kase, u ukupnom iznosu od oko 13,2 miliona dinara.

Foto: Varoške novine

Кako tvrde u opštinskom Odeljenju za investicije i javne nabavke, i ova dva nova igrališta urađena su u skladu sa najvišim bezbedonosnim standardima, a uz posedovanje sertifikata o kvalitetu ugrađenog.

Igralište u Naselju od 190 metara kvadratnih namenjeno je mališanima od jedne do 12 godina. Ovaj kutak za igru, druženje i rekreaciju najmlađih Novovarošana ima kućicu za decu, ljuljašku „gnezdo“, dve kule sa toboganom, motorički valjak, njihalicu „jednorog“…

Novo zabavište mališani su dobili i na gornjem platou Trga vojvode Petra Bojovića. Prostire se na površini od 135 kvadrata i namenjen je uzrastu do sedam godina. Za igru i zabavu tu su kućica, gumeno stepenište, brdašca od tartana, gumeni „puž“ …

Inače, u poslednjih par godina sredstvima iz opštinskog budžeta u gradu je izgrađeno desetak igrališta i sportskih terena – u Naselju, na Šancu, Petlovcu, Vioniku, kao i na centralnom delu Trga, na Zlataru i Zebinovcu. Uporedo se investiralo i u sanaciju sportskih borilišta u seoskim mesnim zajednicama.

-Ovakvu infrastrukturu za decu nemaju ni mnogo veće opštine u Srbiji – kaže za „Varoške novine“ zamenik predsednika opštine Branko Bjelić.

-Svi bismo to trebali da cenimo i poštujemo. Tako što će lokalna samouprava održavati već izgrađeno i dodatno ulagati na ovom polju, a deca i stariji Novovarošani čuvati terene i mobilijar od uništavanja, što na žalost, nisu retki slučajevi. A sve na dobrobit sadašnjih i budućih generacija koje su naš zalog za budućnost- kaže Bjelić.

Varoške i PP Media