Manastir Mileševa dobija još jedan konak

Prijepolje – U porti manastira Mileševe krenuli su pripremni radovi na dogradnji zapadnog monaškog konaka. Tim povodom Episkop mileševski Atanasije je obišao gradilište i sa igumanijom mati Akvilinom i izvođačem radova Draganom Jasikom još jednom razmotrio sve planove i utvrđenu dogovorenu dinamiku radova.

Manastir Mileševa, foto: Rina

Кako su na terenu već iscrtane konture temelja izvođač radova je Episkopu iz planova gradnje pokazao položaj buduće građevine kao i budući raspored prostorija. Dograđeni konak će u potpunosti biti uklopljen u postojeći kompleks i sa njim povezan u skladnu celinu, upravo onako kako je projektom i odobreno od strane Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Кraljeva.

Na obostrano zadovoljstvo je konstatovano da su svi pripremni radovi izvršeni na vreme usklađenom dinamikom i da bi i u budućnosti radovi trebalo da teku nesmetano. Dogovoreno je takođe da će izvođač biti u stalnom kontaktu sa Eparhijom kako bi se mogli na vreme otkloniti eventualni problemi koji bi mogli da nastanu s obzirom da je u pitanju prilično veliki i zahtevan objekat i da će to iziskivati dosta napora i građevinskog iskustva.

Odobrenim projektom predviđeno je da u objektu koji će biti sagrađen budu smeštene monaške radionice za šivenje, vezenje, ikonopis, rukodelje, kao i pomoćne prostorije za te radionice.

Rina i PP Media