Nova Varoš ugostila hodočasnike za Crnu Goru

Nova Varoš – Nakon što su prenoćili i okrepili se na Zlataru, jutros su iz Nove Varoši ispraćena četvorica hrabrih momaka koji su krenuli pešice u Crnu Goru sa željom da „u duhu pravoslavlja, mirom, slog i dostojanstveno, brane svetinje“.

Foto: Varoške novine

Ognjen Maraš (28) i Miloš Ajković (26) iz Podgorice, rukometaš „Zlatara“ Aleksandar Babić (40) iz Prijepolja i Miroslav Antić (51) iz Zemuna, na put dug oko 500 kilometara krenuli su u prošli utorak ispred Hrama Svetog Save u Beogradu. Cilj im je da nakon 12 dana pešačenja u Podgoricu stignu 23. februara za kada je zakazana velika molitvena litija.

-Ovim našim molitvenim hodočašćem želimo da pokažemo da se nismo odrekli Svetog Save i da će mo svetinje u Crnoj Gori braniti po svaku cenu- kaže za „Varoške novine“ Ognjen Maraš.

Oni će danas posetiti manastir Mileševu i konačiti u Prijepolju, a do Podgorice će preko Jabuke, Pljevalja, Žabljaka i Nikšića.

-Gde god smo prošli naišli smo na srdačan prijem. Nadam se da će tako biti i narednih 200 kilometara puta- kaže Babić.

Oni su sinoć bili gosti Opštine Nova Varoš, a među građanima koji su ih jutros ispratili na put bio je i predsednik opštine Radosav Vasiljević sa svojim saradnicima.

Inače, u Crnoj Gori se svakodnevno od Božića organizuju litije u znak protesta protiv usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti. Usvajanje tog zakona naišlo je na otpor Srpske pravoslavne crkve, pa se masovni protesti organizuju širom Crne Gore.

Izvor: Varoške novine