Manje nasilja na ulicama i drskog ponašanja

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – Na području koje pokriva Policijska uprava u Prijepolju, za devet meseci 2019. godine, stanje javnog reda i mira je unapređeno u odnosu na isti period prethodne godine. Ukupan broj prekršaja smanjen je za gotovo 11 odsto u odnosu na isti period 2018. godine, a smanjenje više od 12 odsto beleže prekršaji nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje, kao i vređanje, vršenja nasilja, pretnja ili tuča iz Zakona o javnom redu i miru.

Zgrada PU Prijepolje, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

“Ukupan broj evidentiranih prekršaja u opštini Prijepolje smanjen je za 15,5 odsto, u opštini Priboj za 12,7 odsto, a u opštini Nova Varoš za 5,5 odsto. Prekršajne prijave za prekršaje iz Zakona o javnom redu i miru podnete su protiv 289 osoba, od kojih je 11 maloletnih, dok su u istom periodu prethodne godine prekršajne prijave podnete protiv 355 osoba, među kojima su 22 maloletnika”, rekao je Aleksandar Šarac, načelnik odeljenja policije PU Prijepolje.

On ističe da je ovim rezultatima doprinelo pojačano prisustvo pripadnika policije ispred ugostiteljskih objekata, diskoteka, objekta brze hrane i pekara, gde se u kasnim noćnim satima okuplja veći broj građana, uglavnom mlađih, koji su često pod dejstvom alkohola.

Aleksandar Šarac načelnik odeljenja PU Prijepolje, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

“Za prvih devet meseci 2019. godine, ispred objekta brze hrane i pekara, evidentirana su tri prekršaja, dok je u istom periodu 2018. godine zabeleženo 17. Policijski službenici će i u narednom periodu preduzimati kako preventivne tako i represivne aktivnosti u cilju očuvanja i unapređenja stabilnog javnog reda i mira i bezbednosti građana na području Policijske uprave”, naglasio je Šarac.

PP Media i Rina