Veterani Crvene zvezde na otvaranju fudbalskog terena na Zlataru

Zlatar – Utakmicom između veterana Zlatara i Crvene zvezde, u nedelju 31. oktobra zvanično će biti otvoren fudbalski teren za visinske pripreme koji je sagrađen u srcu turstičke zone na Zlataru. Utakmica koja se igra u sklopu obeležavanja Dana opštine Nova Varoš, počinje u 15 časova.

Radovi počeli pre dve godine, foto: Varoške novine

Izgradnja fudbalskog terena počela je u septembru 2019. godine. Prvobitno je bilo planirano da se završi do prošlog leta i MOSI, ali je kraj radova više puta prolongiran. Radove je u prvoj fazi pomoglo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sa 20 miliona dinara, dok je ukupna vrednost investicije premašila iznos od 40 miliona dinara.

Fudbalski teren za visinske pripreme podignut je na Babića Brdu, na 1.200 metara nadmorske visine. Izgrađen je na strmini ispod hotela „Zlatarski zlatnik“ i balon hale prema gradu i kako se očekuje, značajno će obogatiti turističku ponudu.

-Prema tvrdnjama eminentnih stručnjaka, ova nadmorska visina je idealna za visinske pripreme sportista, pa je veliko interesovanje za našu planinu. Međutim, sportske ekipe su nas poslednjih godina uglavnom zaobilazile jer nismo imali sportski objekat ovog tipa- kaže Radosav Vasiljević, prdsednik Opštine Nova Varoš.

Varoške novine