Marija Obradović razgovarala sa ženama iz Nove Varoši

Nova Varoš – U sklopu predizborne kampanje za predstojeće parlamentarne izbore, članica predsedništva Srpske napredne stranke Marija Obradović posetila je Novu Varoš kako bi razgovarala sa ženama iz ove lokalne zajednice. Razgovori su se fokusirali na unapređenje položaja žena, s posebnim naglaskom na zdravstvenu brigu, ekonomsku samostalnost i zaštitu od nasilja.

Foto: A.Rovčanin

Tokom susreta s ženama, Marija Obradović je istakla važnost aktivnog učešća žena u društvenom, političkom i ekonomskom životu. Razgovarala je o merama i programima koje će država sprovesti kako bi podržala žene u ostvarivanju svojih prava.

Jedna od ključnih tema bila je zdravstvena briga, a Obradović je naglasila potrebu za unapređenjem pristupa zdravstvenim uslugama, posebno u ruralnim područjima poput Nove Varoši. Govorila je o planiranim investicijama u zdravstveni sektor kako bi se osiguralo da žene imaju pristup kvalitetnoj medicinskoj nezi. Ekonomska samostalnost žena takođe je bila jedna od tema razgovora.

Foto: A.Rovčanin

– Žene insistiraju na tome da treba popraviti standard. Tu mislimo na povećanje plata i penzija kako bi se ženama omogućila veća ekonomska nezavisnost – navela je članica predsedništva Srpske napredne stranke Marija Obradović.

Članica predsedništva Srpske napredne stranke Marija Obradović, foto: A.Rovčanin

Bezbednost žena, posebno zaštita od nasilja, takođe je bila važna tema. Marija Obradović je izrazila odlučnost u borbi protiv nasilja nad ženama, najavivši jačanje pravnih mehanizama, povećanje svesti i edukaciju kako bi se zaštitile žrtve nasilja.

Učesnice su imale priliku postaviti pitanja i deliti svoje brige i predloge tokom otvorenog dijaloga. Marija Obradović obećala je da će njihove sugestije biti uzete u obzir u formiranju politika i programa stranke.

Foto: A.Rovčanin

Ovaj susret sa ženama iz Nove Varoši predstavlja deo šireg angažmana SNS-a u osnaživanju i podršci ženama širom zemlje, a razgovori s građankama predstavljaju važan korak u usmeravanju politika koje će odražavati stvarne potrebe i izazove žena u društvu.

PP Media