Marko Gudurić otvorio 55. MOSI u Priboju (video)

Najveća amaterska sportska manifestacija na Balkanu, Međuopštinske omladinske sportske igre počele su u sredu popodne u Priboju i trajaće sve do nedelje 8. jula. Oko 2300 sportista iz 29 opština sa područija jugozapadne Srbije, severa Crne Gore i iz Bosne i Hercegovine, tokom naredna četiri dana nadmetaće se u 15 sportskih disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Igre je nakon svečanog defilea sportista, na renoviranom Gradskom stadionu pokraj Lima, uz prisustvo nekoliko hiljada gledalaca otvorio košarkaš Fenerbahčea i reprezentativac Srbije Marko Gudurić, rođeni Pribojac. On je svim sportistima poželeo sreću na igrama i pozvao ih na fer plej i sportsko nadmetanje.
Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović istakao je da je izvršeno kompletno renoviranje sportske infrastrukture, od čega je stadion bio najveći poduhvat.

– Urađena je nova atletska staza, tribine su kompletno promenjene i postavljene stolice, svih devet multifunkcionalnih igrališta su nanovo asvaltirana i presvučena novim podlogama, čak je renovirana i ribarska staza i izgrađeno je ribarsko naselje za sport i ribolov – izjavio je Rvović i dodao da je u saobraćajnoj strukturi kompletno sređena glavna Nemanjina ulica u Priboju, kao i kružni tok na ulazu.

Pored sportskih sadržaja, veče je rezervisano za muziku i zabavu, tako će u sredu na gradskom Trgu goste zabavaljati Sergej Ćetković, u četvrtak veče na istom mestu će nastupiti Leksinkton bend, u petak biće koncert Dženana Lončarevića dok će u subotu na binu izaći Halid Bešlić.
Izvor: Večernje novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *