Odbornici DVERI neće prisustvovati „Svečanoj“ sednici Skupštine opštine Prijepolje povodom Dana opštine

Srpski pokret DVERI poštuje sve institucije Republike Srbije, kao i sve nacionalne simbole državne praznike pa tako i dan opštine Prijepolje, ali ovoga puta nećemo učestvovati u
„Putujućem cirkusu“ Dr-Ago-ljuba Zindovića i SNS koju oni pokušavaju da predstave kao Svečanu sednicu povodom Dana opštine, poručuju iz Dveri u saopštenju dostavljenom medijima.

Veliki je broj Razloga za ovakav naš postupak a ovde navodimo samo nekoliko:

Nećemo uzeti učešća u proslavi:

Zato što je u Prijepolju na delu samovolja jednog čoveka i jedne stranke, Dragoljuba Zindovića i SNS-a;

Zato što je ovo obeležavanje dana opštine u privatnoj režiji SNS-a, bez ozbiljnijeg učešća i podrške šire javnosti, građana i bez konsultacija sa opozicijom oko zajedničkog učešća u obeležavanju Dana opštine.

Zato što Dragoljub Zindović i SNS u Prijepolju sprovode političko nasilje, otimanjem odborničkog mandata DVERIMA, što je u istoriji srpskog parlamentarizma nezapamćeno.

Zato što se demonstrira „sila“ prema radnicima opštinske uprave i javnih preduzeća kojima prvi put nakon 15 godina kasni isplata zarada.

Zato što sprovode politički revanšizma nad radnicima opštinskih javnih preduzeća.

Zato što su graćani Prijepolja uskraćeni za istinu oko afere ŠKODE koja je pod nerazjašnjenim okolnostima nestala sa parkinga opštine na 12 dana.

Zato što predsednica Skupštine opštine Stana – Lapsus Marković svojim kontradiktornim postupcima obesmišljava funkciju koju obavlja.

Zato što grubo krši Poslovnik, Statut i Zakon o lokalnim izborima,

Zato što ne poštuje predsednika i sekretara Opštinske izborne komisije ne dostavljajući im rešenje o prestanku mandata odbornice DVERI i oglušujući se na njihove zahteve da se dodeli mandat sledećem odborniku sa naše liste koji mu po zakonu pripada.

Ovako bi mogli da nabrajamao do sutra.

Ako se po jutru dan posnaje, onda početak vladavine SNS-a u Prijepolju nagoveštava sumrak demokratije i vladavine prava, a možda i potpuno pomračenje, kaže se u saopštenju Dveri.

PP Media