Marko Jović pobednik 44. Limskih večeri poezije

U gradu na Limu završene su 44. Limske večeri poezije. U konkurenciji od 42 mlada pesnika iz 20 gradova Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine jednoglasnom odlukom žirija za pobednika je proglašen Marko Jović iz beogradske Filološke gimnazije. Uručujući nagradu pobedniku festivala, direktorka pribojskog Doma kulture Borka Puzović, poželela je da napiše više stihova nego prvi pobednik Limskih večeri poezije Dobrica Erić.

Priboj urucenje nagrade Marku Jovicu pobedniku 44 Limskih veceri poezije


O aktuelnom trenutku poezije kod nas i nemerljivom doprinosu festivala za afirmaciju mladih pesnika, u protekle 44 godine, govorili su predsednica žirija dr.prof. Jasmina Ahmetagić i ovogodišnji pobednik Marko Jović.
– Priboj kao sredina u kojoj postoji tradicija govorenja poezije, nešto mora da ostavi podmlatku i mislim da su zbog toga ove Limske večeri poezija od izuzetnog značaja za ovu malu sredinu – istakla je predsednica žirija dr.prof. Jasmina Ahmetagić.
U posetsko-muzičkom delu programa, ovdašnjoj publici predstavio se na posebno emotivan način glumac Goran Sultanović.
Pobedniku festivala Marku Joviću uz novčanu nagradu sleduje i štampanje prve Zbirke pesama, koju po tradiciji izdaje organizator manifestacije, Dom kulture Priboj.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *