Osnaživanje mladih lidera

Film pod nazivom „Sandžak i manjinska politika u Srbiji:Šta mladi misle?“ prezentovan je prijepoljskoj publici . Proizveden je sa namerom da posluži kao osnova za pokretanje dijaloga u zajednici o značaju dometima i izazovima koje aktuelna politika prema manjinama u Srbiji ima.
Projekat”Osnaživane mladih lidera za istraživačko-analitički rad u oblasti manjinske politike“ ima za cilj jačanje kapaciteta i povećanje učešća mladih u radu Nacionalnog saveta Bošnjačke nacionalne manjine, njihovog uticaja na proces donošenja odluka u cilju povećanja nivoa i kvaliteta ostvarenja manjinskih prava i integracija Bošnjaka u društveno političke procese u Republici Srbiji. Tim povodom u prijepoljskom Domu kulture predstvaljen je film „Sandžak i manjinska politika u Srbiji:Šta mladi misle?“ koji je realizovala Akademska inicijativa „Forum 10“ iz Novog Pazara uz podršku Fondacije za otvoreno društvo u Srbiji.
„Mi se nalazimo na samom kraju ovog projekta, ondosno promovišemo film koji sublimira sva ona istraživanja na koje su naišli naši istraživači“ kaže programski koordinator projekta Fahrudin Kladničanin.

Programski koordinator projekta Fahrudin Kladničanin


Namera filma nije da donosi konačna rešenja ili vrednosne sudove, već da bude povod za jedno, ako je moguće, drugačije shvatanje manjinske politike u Srbiji, rečeno je na debatiti upriličenoj nakon projekcije filma.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *