Marko Pavlović prva lasta Petrovca na Limu

Prijepolje/Kragujevac – Marko Pavlović iz Kragujevca pobednik je takmičenja u visinskim skokovima u vodu, “Memorijal Pajo Potežica”, održanom u nedelju na jednoj od najlepših prijepoljskih plaža Petrovac. Drugo mesto pripalo je Radu Šćepanoviću iz Kolašina, dok je treći bio još jedan Kragujevčanin Goran Bojić.

Pobednička lasta Marka Pavlovića, foto: A.Rovčanin

Sa kamene skakaonice visoke 16 metara svoje umeće pokazalo je 13 takmičara iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Aleksandru Pavloviću je ovo drugi trijumf na plaži kraj Prijepolja, pobednički pehar podigao je i 2019. godine. Pavlović navodi da su se skakači uželeli takmičenja, te da je najbitnije da su svi bezbedno izvesli skokove i završili nadmetanje bez povreda.

– Drago mi je što sam ponovo pobedio, ali najdrže mi je što je sve završeno kako treba, jer u ekstremnim sportovima to je najbitnije. Svi smo mi prijatelji i drugari, čim se takmičenje završi rivalitet prestaje – kazao je Marko.

Većnik Zoran Petrić uručio pehar pebedniku Marku Pavloviću, foto: A.Rovčanin

Skokovi u vodu, održavaju se od 1998. godine a svake godine ovaj vid sportske manifestacije postaje sve masovniji i značajniji, za prijepoljski kraj. Tamičenje “Memorijal Pajo Potežica”, nosi ime od 2007. godine u spomen na Paja Potežicu, čoveka koji je načinio veliki poduhvat i od jedne divlje plaže napravio pristojno kupalište. Uložio je dosta svog rada i truda ugrađujući i deo sebe u Petrovac.

– Nama kao porodici je od velikog značaja što se ova manifestacija održava i što je izuzetno dobro posećena. Svake godine ovde se okupljaju najbolji skakači iz nekoliko zemalja i pokazuju svoje umeće u skokovima u vodu – ističe Duška Bajić, ćerka Paja Potežice.

Turistička organizacija Prijepolje je i ove godine, pored pehara, obezbedila novčane nagrade za prvo, drugo i treće mesto.

Inače, skokove na plaži Petrovac posmatralo je nekoliko stotina posetilaca iz Prijepolja i susednih opština.

PP Media