Medijski uposlenici na edukaciji u Ankari

U organizaciji Turske agencije za saradnju i koordinaciju i Turske radio televizije, prestavnici medijskih kuća iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske učestvuju na sedmodnevnoj edukaciji u Ankari u okviru programa obuke kamermana. Na navedenoj edukaciji učestvovuje je i vlasnik portala “PP Media” iz Prijepolja Alem Rovčanin.

Medijski uposlenici iz četiri zemlje bivše Jugoslavije na edukaciji u Turskoj radio televiziji (TRT) foto: www.ppmedia.rs

Reč je o projektu edukacije medijskih tehnika osmišljenom od strane TIKA-e i TRT-a, gde je akcenat stavljen na rad sa kamerom. Obuka koju sprovode predavači sa decenjskim iskustvom i radom u jednoj od najvećih svetskih medijskih kuća, održava se se u kabinetu TRT-a.

Deo menadžemta Turske radio televizije, foto: www.ppmedia.rs

Prestavnici medija iz gotovo cele bivše Jugosavije, imali priliku da se upoznaju sa najnovijim kamerama visoke rezolucije i da saznaju sve prednosti koje one u radu donose.

Medijski radnici tokom obuke na TRT foto: www.ppmedia.rs

Pored edukacije, medijski uposlenici imali su priliku za međusobno upoznavanje i šansu da razmene iskustava. Dvadesetpetočlanu ekipu koja se nalazi u Ankari, čine između ostalih  predstavnici velikih televizijskih kuća RTL -a, RTV-a, RTCG, BHRT i RTV Novi Pazar. Takođe tu su ekipe iz nekoliko regionalnih i lokalnih medija iz sve četiri zemlje.

PP Media