Meštani naselja Ravne najavljuju proteste zbog prevare oko izgradnje vodovoda

Meštani naselja Ravne -Jezdovića kosa izražavaju ogorčenje zbog prevare koje su doživeli od prestavnika opštinske vlasti, još davne 2011. godine tačnije 7. 10. 2011 godine. Tadašnji, a i sadašnji predsednik opštine Dragoljub Zindović sa svojim saradnicima na zboru građana zatražio je da građani učestvuju sa po 300 eura, a ostalo opština i tako da se reši pitanje vodosnabdevanja. Građanima je uzeto po 300 eura a od vode ništa, kaže se u pismu koje je Režijski odbor uputio predsedniku opštine.
Režijski odbor u ime građana zahteva od predsednika opštine da objasni ko je falsifikovao ugovor i ukoliko zahtevi ne budu ispunjeni najavili su protest ispred zgrade opštine Prijepolje.
,,Nema više nazad, već u ponedeljak sazivamo zbor i krećemo u protest, a tražimo da nas prime i u Vladi. Premijer treba da zna za ove prevare, ne može više da se toleriše” rekao je Radoman savković predsednik Režijskog odbora.
U pismu koje je dostavljeno Režisjki odbor zatražio je sledeće:
Preciznu pismenu informaciju kad će opština, tačnije predsednik opštine ispuniti dato obećanje od 7. 10. 2011. godine.

Zaključak režijskog odbora dostavljen predsedniku opštine Prijepolje

Zaključak režijskog odbora dostavljen predsedniku opštine Prijepolje


Zaključak režijskog odbora dostavljen predsedniku opštine Prijepolje

Zaključak režijskog odbora dostavljen predsedniku opštine Prijepolje


Zašto u ugovoru nema da su građani učestvovali po 300 eura po priključku.
Zašto je Ugovor falsifikovan te u njemu nema učešća građana, a svi iz odbora smo čitali onaj Ugovor što je navodno potpisan u kući Dušana Čovića u kome je stajalo učešće građana po 300 eura što je lično i tadašnji i sadašnji predsednik tražio da učestvuju, a u suprotnom nema vode.
Tražimo da se ispravi ugovor i unese učešće građana
Ukoliko se sve ovo nedostavi pismenim putem na uvid građana u roku od 10 dana preduzećemo sledeće:
Podnećemo tužbu protiv opštine i predsednika.
Organizovaćemo proteste ispred opštine do ispunjenja zahteva.
Poslećamo delegaciju direktno u Vladu Srbije.
Napominjemo da raspolažemo kompletnom dokumentacijom od 1996. Godine, kako su se trošile pare građana po pitanju ovog vodovoda, a posebno zadnjih godina, kao i bacanje para građana uz opstrukcije raznih politika jedne prema drugoj a sve preko leđa građana.
I na kraju nezaboravite, proces je počeo, ne može se zaustaviti, neko mora položiti račune. Ovo je zadnje obraćanje građana oko ovog problema, navodi se na kraju dopisa lokalnoj samoupravi i predsedniku Zindoviću.
PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *