Micanović: Mekić, Tandir i njegova tetka me reketirali? Tandir: Podnećemo krivičnu prijavu protiv Micanovića

Adis Micanović iz Prijepolja podneo je prijavu Policijskoj upravi u Prijepolju protiv Samira Tandira i Meda Mekića iz ovog grada za pretnje, ucenu, prevaru i obmanu.

U obrazloženju se navodi:

,,U februaru mesecu 2017. posle dvomesečnog ubeđivanja i obećanja, pristupio sam stranci na čijem čelu na lokalnom nivo su Samir Tandir i Medo Mekić. Predsednik sam najuspešnijeg sportskog kolektiva za 2015. i 2017. i moje pristupanje toj partiji bilo je isključivo iz sportskih razloga i ubeđivanja. Obećavano je da će klubu pomoći kroz uslove za treninge i takmičenja, sportstku opremu, ulaganja u klub koji je kako su tvrdili najzdraviji prijepoljski kolektiv. Međutim, prvi nesporazumi su nastali u oči raspodele finansijskih sredstava sportskim organizacijama za 2017. godinu, kada mi je Medo Mekić nekoliko dana pre raspodele u Hotelu ,,Park” izjavio da su Odbojkašom klubu „Bambi volej” u ukupnom iznosu od 1.008.500,00 dinara, ali pod uslovom da od te sume 250.000 dinara sam u obavezi da vratim partiji. Taj dan Medo Mekić doneo mi je blanko nalog za prenos na iznos od 250.000 dinara da mu potpišem kao garanciju iako sredstva sportskim klubovima iz opštine nisu još uvek bila prebačena. To je za mene bio šok i ogorčen sam, pa sam to odbio i napustio sastanak. Međutim, isti dan oko 23:00 čas pozvan sam na sastanak u prostorije Vakufske kuhinje od strane Samira Tandira.

Nadajući se da je u pitanju nesporazum i dalje verujući da Samir Tandir i Medo Mekić koji se nalaze na vladajućim pozicijama u opštini Prijepolje žele da pomognu sportu otiša sam na taj sastanak. Sastanak je krenuo pretećim i ucenjivačkim tonom, prećeno mi je da ako ne potpišim taj nalog za prenos sredstava u iznosi od 250.000 dinara Odbojkaški klub „Bambi volej” biće izbačen sa opštinskog finansiranja i biće ugašen, i da će sve učiniti da mojoj deci, koji su sjajni studenti na Filološkom i Medicinskom fakultetu, budu uništeni poslovni životi”, navodi se u zapisniku Policijske uprave u Prijepolju.

Dokazi koje je Adis Micanović dostavio PU Prijepolje

U izjavi koju je Micanović dao PU takođe se kaže; ,,Sutradan Medo Mekić me je pozvao na sastanak, i pod krivičnom i materijalnom odgovornošću tvrdim, rekao mi da prihvatim sve uslove iz razloga što je ovo veoma bitan test za nas dvojicu u stranci i da su te pare predviđene za kupovinu kamera i opreme za Televiziju Sandžak i njen ogranak u Prijepolju. Medo Mekić mi je tada rekao da se iz Doma kulture isteruje TV Forum i da u njihove prostorije treba da se useli Sandžačka televizija iz Novog Pazara onog momenta kada ja prebacim pare.

Izvod iz kojeg se vidi da je novac prebačen na račun firme koja je u vlasništvu bliske rođake Samira Tandira

Takođe mi je rekao da predsednik opštine Prijepolje nije našao drugi način da finansira kupovinu opreme za Sandžačku televiziju osim ovakvu, preko OK ,,Bambi volej”. Obećano mi je i da čim zaživi projekat Sandžačke televizije u Prijepolju ,,Bambi volej” će biti prioritet u izveštavanju i reklamiranju”, izjavio je Micanović policiji.

Pristao sam iz straha zbog porodice

On je kazao da je istog dana u razgovoru sa svojom porodicom, koja nije naviknuta na ovakve malverzacije, zbog budućnost svoje dece i kluba pristao da prebaci pare u skladu sa dinamikom prebacivanju sredstava iz opštine ka klubu.

,,Dana 31. maja 2017. godine, OK ,,Bambi voleju” je prebačeno iz opštinskog budžeta iznos 720.500 dinara što je oko 70 odsto od ukupno prebačenog iznosa za godišnje finansiranje kluba. Već sutradan 1. juna u raniim jutarnjim satima Medo Mekić je došao kod mene kući doneo mi 8 (osam) računa i Ugovor sa firmom „Global partners plus” doo u ukupnoj vrednosti od 170.000 dinara. Potpisao sam mu sve račune i nalog za prenos i prebacio novac na pomenutu firmu za koju sam kasnije saznao da je zastupnik tetka od supruge Samira Tandira”, stoji u policijskom zapisniku.

Ugovor OK Bambi volej sa fanfomskom firmom Global partners plus doo Prijepolje

Micanović je takođe tvrdio da nikada u životu niko od predstavnika ove firme nije posetio klub ,,Bambi volej” na treninzima i utakmicama niti je imao prilike da upozna potpisnika niti zastupnika ove firme, navedi se u zapisniku.

Tandir: Podnećemo krivičnu prijavu protiv Micanovića

Na optužbe koje je Mmicanović naveo u prijavi PU Prijepolje, predsednik Opštinskog odbora BDZ-a Samir Tandir kaže da će odgovoriti tužbom.

,,Na navode spomenutog Micanovića odgovoriće moj advokat privatnom krivičnom tužbom. Za detalje njegove navodne saradnje sa TV Sandžak obratite se njima”, kaže se u mejlu Tandir koji je dostavio Glasu zapadne Srbije.
GZS i PP Media