Prijepolje: Uskoro izgradnja vidikovca na Sokolici

Turističkoj organizaciji u Prijepolju odobreni su brojni projekti od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, koji se odnose na adaptaciju sah kluba za suvenirnicu i infocentar, kao i organizaciju manifestacije Limski darovi. Pored ovih projekata Ministarstvo je sa oko 6 miliona dinara odobrilo i realizaciju infrastrukturnih projekata koji se odnose na izgradnju vidikovaca na područiju regije Zapadna Srbija. Za izgradnju vidikovca na Sokolici iznad Prijepolja namenjeno je oko milion dinara, dok će se drugi projekat odnositi na promociju ove sandžačke opštine.
Izgradnjom vidikovca na Sokolici prijepoljci, a i turisti imaće priliku da sa tog mesta posmatraju sve lepote grada na Limu. Iz Turističke organizacije ističu da su se za ovu lokaciju odlučili iz razloga što se sa te pozicije vidi ceo grad i da su upravo do tog mesta uređene planinarsko-pešačke staze, što će u mnogome olakšati posetu vidikovcu na Sokolici.
Kroz projekat promocije, vredan 500 hiljada Prijepolje će biti predstavljeno na ciljnim tržištima Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije.
„Aktivnosti koje su već planirane u okviru ovog projekta jesu poseta Podgorici, Herceg Novom i Budvi sa određenim sadržajima za nastup, koji obeležavaju naše prostore. Nakon toga Prijepolje će biti predstavljeno na sajmu turizma u Banja Luci“, kazala je diretkorka TOP Dragana Varaklić.
Iz Turističke organizacije najavljuju i niz manifestacija koje će biti održane u narednom periodu.
„Po devetnaesti put biće održani visinski skokovi u vodu Memorijal Pajo Potežica. Ove godine učešće na skokovima uzeće i učesnici iz inostranstva, Nemačke, Danske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine“, ističe Varaklić.
Nakon skokova u organizaciji Turističke organizacije Prijepolja uslediće drugi Memorijalni turnir u basketu za Ivanu i Saja od 22.-24. jula, dok će od 28.-31. jula biti održan greenland festival na Kamenoj Gori, dodaju iz Turističke organizacije.
PP Media