Micanović prekinuo štrajk, njegov problem pred državnim zvaničnicima

Adis Micanović koji je danima štrajkovao glađu ispred zgrade opštine odlučio je da prestane sa ovom radikalnom merom, međutim to ne znači kraj njegove borbe za ponovnom raspodelom sportskog dinara.

– Nakon tačno dvadest i jednog dana gladovanja, 40 primljenih infuzija i lošeg psihičkog stanja, morao sam da odustanem. Konsultovao sam se sa lekarima i shvatio da mi je zdravlje poprilično ugroženo, tako da više neću štrajkovati glađu, ali ću se vratiti ispred opštine sa svim peharima i priznanjima i dalje protestovati- kazao je juče Micanović za Glas zapadne Srbije.

On ističe da su tvrdnje pojedinih članova Opštinskog veća da je tražio određenu sumu novca od njih, apsolutno netačne.

“Nisam zahtevao da mi se da milion i po dinara, to je klasična neistina. Ja samo tražim da se klubu Bambi volej dodele sredstva koja nam pripadaju po zakonu. Borim se za interese dece i želim da im se omogući pravedno bavljenje sportom”, naglasio je Adis Micanović.

Bio je jasan da od ostvarivanja svojih ciljeva neće odustati i da će o celoj situaciji obavestiti i nadležno ministarstvo.

U međuvremenu, za Adisov štrajk kroz izveštavanje nacionalnih medija saznala je cela Srbije. O njemu se raspravljalo i u Skupštini Srbije. Narodni poslanik Muamer Bačevac pozvao je nadležne državne organe, pre svih sud i tužilaštvo da ispitaju ceo slučaj oko raspodele sportskog dinara u Prijepolju. Dok je njegov kolega Zoran Despotović, kroz poslaničko pitanje, pozvao ministra za sport Vanju Udovičića da se uključi u rešavanje problema oko ŽOK “Bambi Volej” i da spreči probleme i zloupotrebe u Sportskom savezu u Prijepolju.

– Ne smemo dozvoliti da u jednoj sportskoj sredini, kakvo je Prijepolje koje se može pohvaliti vrhunskim sportistima: Divcem, Dragutinovićem, Pjanovićem, Preljevićem, Petrićem i drugima, ostaanemo nemi na trenutno dešavanje u Sportskom savezu Prijepolja, gde su duže vreme sport i pojedini sportski radnici u nemilosti pojedinaca koji se nalaze u vladajućoj strukturi ovog grada – naveo je između ostalog Zoran Despotović.
Izvor: GZS i PP Media