Milan Tomašević trener za primer

Prijepolje – Trener bokserskog kluba ”MIX” iz Prijepolja Milan Tomašević već godinama se ističe svojim radom i uspehom kluba i može da posluži kao primer da i u malim sredinama mogu se postići zavidni rezultati. Trener Tomašević je svojim sredstvima napravio teretanu, salu za boks, fitnes i rekreaciju, gde je stotine mladih takmičara i rekreativaca prošlo kroz klub.

Milan Mikica Tomašević trener za primer, foto Privatna arhiva

Klub ”MIX” takmiči su u ligi Šumadija koja broji 18 klubova i uvek se nalazi u vrhu tabele a i sada je i prvi.

Ligu sačinjavaju klubovi nekada iz bokserskih gradova kao Kragujevac, Jagodina, Kruševac, Trstenik, Novi Pazar, Čačak, Užice i veoma je jaka konkurencija.

Pored lige, klub učestvuje na državnim prvenstvima, gde svake godine izbaci nove šampione a uvek se pojavljuju na međunarodnim, humanitarnim i memorijalnim turnirima.

Klub je nosioc priznanja kao najbolji, a trener Tomašević dobio plaketu za najuspešnijeg trenera. Uvek se odaziva da pomogne i da svoj doprinos na pripremama svih selekcija reprezentacije Srbije, kao putovanja na takmičenjima u Srbiji i inostranstvu.

U klubu je bilo dosta dobrih boksera koji su se kitili zlatnim medaljama i domogli se reprezentativnog dresa u raznim selekcijama – Đorđe Bujišić, Armin Sinančević, Stefan Šarančić, Mirza i Mirvan Đuhić, Nikola Bulatović i sad Alen Mašović, Ognjen Matović i Almir Memić jedan od najboljih boksera mlade reprezentacije.

Da ne bi ostalo samo na boksu Tomašević je kroz svoju teretanu u Mađarskoj napravio Evropske, a u Nemačkoj šampione sveta u bendž presu i mrtvom dizanju Đorđa Pjanovića i Sanela Čičića. U fit bodi bildingu Dejan Voloder je višestruki prvak  Srbije a ove godine u Španiji četvrti u Evropi, dok je bokser Armin Sinančević šampion Srbije u bacanju kugle i kandidat za Olimpijadu.

Dalji plan kluba je kao i želja trenera Tomaševića da ako bude mogao sa Olimpijskom školom boksa da izvede još šampiona i bude deo tima za vraćanje boksa na svetsku scenu gde mu je mesto.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *