Milićević: Spremni smo da nastavimo da slušamo građane kao i u protekle četiri godine

Priboj – Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Đorđe Milićević kazao je danas u Priboju da će na predstojećim lokalnim izborima građani odlučivati o budućnosti Priboja u naredne četiri godine.

Potpredsednik SPS – a Đorđe Milićević sa predsednikom OO SPS Borisom Mrdovićem i kandidatkinjom za narodnog poslanika Dijanom Radović

“Кada je reč o lokalnim izborima mislim da su oni već završeni i da se zna pobednik u opštini Priboj. Кao potpredsedniku stranke meni je lično zadovoljstvo što smo sa našim predizbornim koalicionim partnerima napravili zajedničku listu, što znači da na identičan način sagledavamo komunalne, infrastukturne i životne probleme građana Priboja i da pokazujemo zainteresovanost i spremnost da nastavljamo da te probleme uspešno rešavamo kao što smo to činili u prethodnom vremenskom periodu”, kazao je Milićević.

Što se tiče parlamentarnih izbora Milićević je kazao da Priboj ovoga puta ima veliku šansu, što znači da će po prvi put u istoriji političke scene ovog grada u parlamentu imati mladu i obrazovanu osobu koja je pokazala u lokalnom parlamentu šta može, hoće i želi da uradi za Priboj.

“Snaga njenog glasa u parlamentu zavisiće od poverenja koje dobija od građana Priboja na izborima 21. juna, a jaka Socijalistička partija Srbije i jaka parlamentarna lista znači i jak Priboj”, istakao je Milićević.

On je naveo i razloge zašto bi građani Priboja trebalo da glasaju za poslaničku listu pod rednim brojem 2 “Ivica Dačić – SPS – Dragan Marković Palma – JS”, ističući pre svega rezultate srpske diplomatije na čijem je čelu Ivica Dačić, koja je kako je rekao, osujetila pokušaje onih koji su želeli da bez učešća Srbije reše pitanje južne srpske pokrajine.

“Naravno uz podršku predsednika Srbije 18 država je povuklo odluku o prihvatanju nezavisnosti Кosova i Metohije. Sa druge strane u periodu vanrednog stanja Ivica Dačić je jasno pokazao da diplomatija nije samo politika, već da je njena svrha pomoći građanima kada im je teško, kada su se našli usred pandemije van granica naše zemlje”, ističe Milićević.

Prema njegovim rečima Ivica Dačić modernizovao, reformisao i konsolidovao stranku, ali je i zadržao ideološki kurs doslednosti, a kandidatkinja za narodnog poslanika Dijana Radović je pravi primer svega toga.

“I Palma i Dačić i SPS i JS imaju hrabrost da brane svoj narod koji živi van granica naše države. Ivica Dačić je neko ko je završio fakultet političkih nauka sa prosečnom ocenom 10 iako on o tome nerado govori, to pokazuje njegovu spremnost i sposobnost da svo svoje znanje stavi na raspolaganje građana Srbije i svoje države. On je takođe približio politiku građanima kroz svoju iskrenost, otvorenost, kroz svoj šarm”, tvrdi potpredsednik SPS – a.

Milićević je istakao da što se tiče Dragana Markovića Palme, Srbija odlično zna ko je najbolji gradonačelnik, ko se domaćinski i racionalno ponaša kada je reč o budžetskim sredstvima, i ko radi uvek u interesu svojih sugrađana, nikada u interesu političara.

“Palma je pokazatelj da je vreme salonskih predsednika opštine i gradonačelnika odavno prošlo, kao i da oni ne treba da vuku za rukav predsednika republike ili prvog potpredsednika Vlade da bi došli do stranih investitora. On je i uspešan menadžer i borac za nacionalne i državne interese, ali i uspešan diplomata, dakle nije čekao da investitori dođu do njega, već je on odlazio kod njih”, naglasio je Milićević.

On je zaključio da je potpuno ubeđen da će građani Priboja 21. juna glasati za sebe a to znači da će na lokalnom nivou poverenje dati listi pod rednim brojem 1, a na republičkom nivou listi pod rednim brojem 2.

GZS i PP Media