Milićević i Žunić: Micanović štrajkuje bez razloga (video)

Povodom štrajka glađu Adisa Micanovića i odbojkašica OK Bambi Volej, oglasili su se, četvrti dan, i član Opštinskog veća zadužen za sport Nebojša Žunić i predsednik SS Prijepolje, koju podržava lokalna samouprava, Milovan Milićević, jer kako su rekli, predsednik opštine Dragoljub Zindović je imao “neodložna posla” u Beogradu.

Žunić je apelovao na Micanovića da prekine štrajk, jer to nije rešenje.

“Njegovi postupci ne doprinose ugledu koji ima i njegovom zdravstevnom stanju. Ovo je vid ekstremnog ponašanja, a pritom su njegove optužbe neosnovane. On se žali da od opštine nije dobio dovoljnu količinu novca, međutim zaboravio je da opština nije dužna da finasira nijedan klub, već da tu deluje kao sufinansijer. Micanović je dobio 250 hiljada dinara, koje nije opravdao, a nije ni vratio u opštinski budžet. Za novac koji je dobio ove godine još uvek nije potpisao rešenje, što je obavezna zakonska procedura, tako da smo mogli da uzmemo i ono što smo mu dali ove godine, ali strpljivo čekamo da poptiše rešenje da ga ne ostavimo bez tog novca”, izjavio je na konferenciji za medije Nebojša Žunić.

On kaže da nije razgovarao sa Micanovićem jer smatra da to ne bi dovelo do rešenja.

“U jako sam neprijtnoj situaciji, svakodnevno dolazim na posao i prolazim pored mesta na kom štrajkuje, ali nisam mu se obratio jer znam da bi to izazvalo revolt i a ne bi došli do rešenja. Ako se onako juče ponašao prema predsedniku opštine, kako bih onda tek prošao ja kao član opštinkog veća. Onakvo ponašanje predstavlja degradiranje predsednika opštine i siguran sam da će taj incident dobiti svoj epilog na sudu”, kaže Žunić.

Milovan Milićević ističe da on kao predsednik SS Prijepolje se ne meša u rad komsije koja raspoređuje novac.

“Komisija raspoređuje novac po zakonu i prioritetima, u to se ne mešam. Ali Sportski savez se nije složio sa tom raspodelom. Gospodin Micanović nije izmirio 70 posto sredsstava koje je dobio i to je razlog nove novčane raspodele. Neću reći da laže, ali gnusno zaobilazi istinu, i da njegov štrajk nije sportski, već politički potez”, naglasio je Milićević.
GZS I PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *