Narodni poslanici Muamer Bačevac i Zoran Despotović traže od državnih organa da reaguju povodom štrajka Adisa Micanovića

Prijepoljac Adis Micanović već četvrti dan štrajkuje glađu ispred zgrade Opštine Prijepolje, zbog kako tvrdi, političke odluke da njegov klub ne dobije sredstva iz opštinskog budžeta. Micanovića su u štrajku podržale i odbojkašice od kojih je jedna u drugom stanju, a krenulo je i potpisivanje peticije građana kao znak podrške za njegovu borbu protiv kriminala i korupcije.

Vidno iscrpljen i promrzao nakon tri noći provedene ispred opštinske kuće kaže da se ne oseća dobro, međutim i da neće odustati od svoje borbe.

– I ako sam jako iscrpljen sve ovo što se dešava daje mi snagu da izdžim u svojoj borbi protiv nepravde, kriminala i korupcije. Moje odbojkašice danas će se priključiti štrajku i ako sam ja pokušao da ih odgovorim od te namere jer se radi o deci – kaže vidno iscrpljen Micanović.

Sa njim su hladnu noć na betonu ispred opštine provele i odbojkašice, ne želeći da prekinu gladovanje i ako je trener to od njih zahtevao.

– Nismo rođene kao gubitnice, istrajaćemo u našoj borbi do kraja jer znamo da smo u pravu – u glas poručuju odbojkašice Bambi Voleja.

Adisa je u petak posetio i pružio mu podršku narodni poslanik u Skupštini Srbije Zoran Despotović i potipisao peticiju u znak podrške u borbi protiv kriminala i korupcije. On je pozvao nadležne državne organe da hitno ispitaju ceo slučaj.

U četvrtak tokom popodnevnih časova došlo je i do verbalnog okršaja predsednika opštine Prijepolje Dragoljuba Zindovića sa Micanovićem i njegovim odbojkašicama. Tom prilkom Zindović je, navodno, uputio uvrede na njihov račun, što je šampionke navelo da ga zgroženo pozdrave aplauzom.

„Pošto vi niste pozdravili naše sportske uspehe, ni ljudski, a ni novčano, evo mi ćemo Vaše uvrede sportski pozdraviti“, rekla je jedna od njih.

Oglasio se i narodni poslanik iz Novog Pazara Muamer Bačevac koji je zatražio da Ministarstvo sporta, ali i Ministarstvo unutrašnjih poslova hitno reaguje zbog situacije koja se dešava u opštini Prijepolje, a tiče se štrajka glađu odbojkašica OK Bambi volej i njihovog, kako je naveo, proslavljenog trenera, Adisa Micanovića, zbog kako kažu, nepravilne raspodele novčanih sredstava u oblasti sporta, kao i kako tvrde, kriminalnih radnji koje unižavaju prijepoljski sport.

„Ovo što se dešava Adisu Micanoviću jeste dokaz da je bio u pravu kad je izrekao niz optužbi na račun pojedinih prijepoljskih političara. Izgleda da je pritisak na njega, a i na druge sportske radnike više nego očigledan. Država ne sme to da dozvoli i ja ću kao narodni poslanik skrenuti pažnju nadležnih ministarstava da provere ovu situaciju i postaviti poslaničko pitanje. Jer, ne sme da se vrši bilo kakav vid korupcije, nasilja ili otimačine u bilo kom segmentu društva, pa tako i u sportu“, kaže Bačevac.
PP Media