Obrt: Produžen raspust i za prijepoljske đake

Nakon sastanka opštinskog rukovodstva sa direktorima prijepoljskih zdravstvenih i obrazovnih ustanova, doneta je odluka da se zimski raspust za đake u toj opštini produži do 25. februara. Tako grad na Limu neće biti jedini u zemlji, koji nije ispoštovao prepuruku Vlade Srbije da zbog opasnosti od širenja virusa gripa produži odmor školarcima, i ako je takva odluka bila doneta u petak popodne te su neki direktori preko društvene mreže Fejsbuk obaveštavali đake i nastavno osoblje da u ponedeljak dođu u školu. Ovu informaciju potvrdio je za portal “PP Media” direktor Ekonomsko trgovinske škole Ermedin Duran.

– Poštujući preporuku Vlade Republike Srbije, doneta je odluka da se raspust u svim osnovnim i srednjim školama u Prijepolju produži i sledeće nedelje, odnosno da se nastava ne održava od 18.2. – 24.02.2019. godine – kazao Duran.

U zaključku Opštinsog veća u koji je novinar “Novosti” imao uvid stoji da je do promene odluke došlo zbog saznanja da je jedna osoba u gradu na Limu obolela od virusa grupa.

 – U petak u večernjim satima potvrđen je jedan slučaj obolelog od virusa gripa. S obzirom na trenutnu situaciju i na osnovu preporuke  Vlade, na subotnjem sastanku doneta je odluka da zimski raspust produžimo do 25. februara, navodi se u zaključku sa sednice Opštinskog veća održane u subotu.

Zbog bojazni širenja gripa u Opštoj bolnici Prijepolje zabranjena je poseta pacijentima. Zabrana je uvedena po preporuci Zavoda za javno zdravlje iz Užica, zbog nestabilne epidemiološke situacije.

PP Media