Milutin Živković iz Trstenika novi direktor FAP Korporacije

Priboj – Dr Milutin Živković, profesor strukovnih studija iz Trstenika izabran je za novog generalnog direktora FAP Korporacije ad Priboj. Živković je na toj funkciji zamenio Ranka Vukovića, koji se na čelu nekadašnjeg industrijskog giganta nalazio od 2016. godine. Ovo privredno društvo dobilo je i novog predstavnika državnog kapitala, a imenovan je i novi Nadzorni odbor.

Foto: BBC

Na predlog ministara odbrane Miloša Vučevića, umesto Dejana Muratovića, novi zastupnik državnog kapitala u FAP Korporaciji biće pukovnik Milorad Jakovljević dipl.inženjer saobraćaja, koji se nalazi na dužnosti načelnika Centra za koordinaciju, kretanja i transporta Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije.

Novi tročlani Nadzorni odbor odlukom Skupštine akcionara FAP Korporacije činiće Dragan Jović, Velibor Stoilkov i Milan Jovanović, dok je za zamenika generalnog direktora imenovan Dejan Golubović.

Narednih dana očekuje se potpisivanje značajnih ugovora između FAP Korporacije i Vosjke Srbije, koji će obezbediti posao i stabilnost funkcionisanja FAP-a. U budžetu za 2023. godinu ta sredstva su već predviđena.

PP Media