Kamere za kontrolu saobraćaja u Priboju vrebaju nesavesne vozače

Priboj – Vozači u Priboju moraće da budu posebno oprezni dok prolaze kroz grad, jer kamere za kontrolu saobraćaja koje su postavljene na tri ključne lokacije, uključujući centar grada, naselja Jarmovac i Mramorje, od ponedeljka 26. februara automatski će beležiti svaki prekršaj, saznaje portal “PP Media”.

Foto: A.Rovčanin

Kontrola saobraćaja pomoću kamera postala je sve učestalija mera za održavanje reda i disciplini u saobraćaju, a Priboj se pridružuje brojnim gradovima širom Srbije koji koriste ovu tehnologiju kako bi unapredili bezbednost na putevima. Postavljanje kamera na tri ključne lokacije u Priboju ima za cilj da smanji brzinu, spreči prekršaje i poveća svest vozača o potrebi poštovanja saobraćajnih pravila.

Naselja Jarmovac i Mramorje, kao i centar grada, identifikovani su kao područja sa povećanim rizikom od saobraćajnih incidenata, stoga je postavljanje kamera na ovim lokacijama bila neminovnost. Osim što će nadgledati brzinu kretanja vozila, kamere će takođe pratiti druge prekršaje poput prolaska na crveno svetlo i nepropisnog preticanja, a kazne će stizati na kućnu adresu vozača.

Cilj ovih mera nije samo kažnjavanje vozača koji krše propise, već i podizanje svesti o važnosti bezbedne vožnje i poštovanja saobraćajnih pravila.

Očekuje se da će kontrola saobraćaja putem kamera doprineti smanjenju broja saobraćajnih nesreća i povreda, stvarajući sigurnije puteve za sve stanovnike Priboja.

PP Media