Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović posetiće u ponedeljak Prijepolje

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović posetiće u ponedeljak 7. avgusta Prijepolje. Ministar u grad na Limu stiže na poziv Udruženja malinara “Zlatna malina” gde će sa rukovodstvom najvećeg ovdašnjeg udruženja razgovarati o aktuelnim problemima koji muče malinare. Poseta Prijepolju dogovorena je danas posle sastanka predsednika Udruženja malinara “Zlatna malina” Mirsada Obućine i ministra Nedimovaća održanog u Vladi Srbije.
Tema današnjeg satanka održanog u Beogradu između ostalog bila jei neujednačenost cene otkupa u Prijepolju sa ostalim gradovima u Srbiji kazao je Mirsad Obućina za naš portal odmah nakon završenog sastanka.

Beograd, 01.12.2016. -Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimovic govori na konferenciji za novinare, danas u Vladi Srbije u Beogradu. (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO)


– Današnji sastanak bio je samo jedan u nizu koje smo održali u Vladi Srbije. Ministra Nedimovića upoznali smo sa neuravnoteženosti otkupne cene maline u Prijepolju sa drugim mestima u Srbiji. Takođe postigli smo dogovor da ministar u ponedeljak bude naš gost te da se na licu mesta upozna sa stanjem i problemima koji muče malinare – ističe Mirsad.
U ponedeljak će se pored problema sa otkupnom cenom razgovarati i o suši koja je pogodila region i na taj način desetkovala ovogodišnji rod. Biće reči i o načinu na koji resorno ministarstvo može pomoći malinarima.
PP Media