Ministar turizma Husein Memić posetio štandove turističkih organizacija Zlatar, Prijepolje i Priboj

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – Ministar turizma, Husein Memić, istakao je podršku lokalnim turističkim inicijativama tokom svoje posete štandovima turističkih organizacija Zlatara, Prijepolja i Priboja na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Njegova poseta znači važnu podršku za dalji razvoj turizma u ovom delu zemlje, ističući njihovu raznovrsnu ponudu i prirodne lepote.

Foto: A.Rovčanin

Tokom obilaska sajma, ministar Memić je imao priliku da se upozna sa ponudom i atrakcijama koje nude ove tri opštine, razgovara sa predstavnicima lokalnih turističkih organizacija i sagleda potencijale ovih destinacija. Posebno je istakao značaj očuvanja prirodne lepote i bogatstva ovog regiona, te je naglasio ulogu turizma u podsticanju ekonomskog razvoja i unapređenju lokalnih zajednica.

Foto: A.Rovčanin

Štandovi turističkih organizacija Prijepolja, Zlatara i Priboja privukli su pažnju posetilaca sajma svojom bogatom ponudom kulturnih, prirodnih i avanturističkih aktivnosti. Predstavnici ovih destinacija su ministru Memiću predstavili različite programe i projekte koji su usmereni ka promociji turizma, očuvanju kulturnog nasleđa i unapređenju turističke infrastrukture.

Foto: A.Rovčanin

Ministar Memić je istakao važnost saradnje između državnih institucija i lokalnih turističkih organizacija u cilju unapređenja turističke ponude i stvaranja povoljnog okruženja za razvoj turizma. Naglasio je i potrebu za ulaganjem u infrastrukturu i promociju turističkih destinacija kako bi se privukli turisti i omogućilo im nezaboravno iskustvo tokom posete.

Poseta ministra Memića štandovima turističkih organizacija Prijepolja, Zlatara i Priboja predstavlja značajan korak ka jačanju turističkog sektora u ovom kraju i potvrđuje posvećenost Vlade Srbije razvoju turizma na lokalnom nivou.

PP Media