Prijepoljska policija od početka godine otkrila 13 vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

Prijepolje – Tokom četiri dana trajanja akcije pojačane kontrole vozača autobusa i teretnih vozila, koja je počela 19. februara, prvenstveno na državnim putevima sa naintenzivnijim saobraćajem koji prolaze kroz teritoriju Policijske uprave Prijepolje, saobraćajna policija otkrila je 193 prekršaja.

Foto: A.Rovčanin

Ova akcija će trajati do 25. februara i deo je međunarodne aktivnosti koja se sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije Mreža saobraćajnih policija Evrope, a akcenat je stavljen na poštovanje odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kontrolu prevoza tereta, kao i kontrolu ispunjenosti opštih uslova za učešće vozača, autobusa i teretnih vozila u saobraćaju.

Inače, u redovnim i pojačanim kontrolama, saobraćajna policija je od početka godine otkrila 2.992 prekršaja, što je za 21 odsto više nego u istom periodu prethodne godine.

– Najčešći prekršaji koje čine vozači na području Policijske uprave u Prijepolju su neprilagođena brzina – 1.834 prekršaja i nekorišćenje sigurnosnog pojasa u toku vožnje – 306 prekršaja. Takođe, policija je za volanom zatekla 54 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i 13 vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Od početka ove godine na putevima Policijske uprave u Prijepolju evidentirano je 11 saobraćajnih nezgoda, u kojima ni jedan osoba nije poginula, a dve su 2 zadobile teške i 3 lake telesne povrede – kaže Kijanović Petar oficir Saobraćajne policije za saobraćajne nezgode.

Apelujemo na vozače da budu savesni, odgovorni i strpljivi, da poštuju ograničenja brzine, da koriste sigurnosni pojas i ne upravljaju vozilom ako su pod dejstvom alkohola, kao i da poštuju sve ostale saobraćajne propise u cilju svoje i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

PP Media