Ministarka Slavica Đukić Dejanović posetila Priboj

Ministarka bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku prof. dr Slavica Đukić Dejanović boravila je u radnoj poseti opštini Priboj. Ministarka je nakon sastanka sa opštinskim rukovodstvom posetila Predškolsku ustanovu Neven a zatim je u „Slobodnoj zoni Priboj“ razgovorala o aktivnostima u oblasti demografije i populacione sa predstavnicima susednih opština Priboj, Prijepolje, Nova Varoš.

Upoznajući se detaljno o stanju populacione politike u Priboju, minisrtraka Đukić Dejanović, najavila je dodatne mere koje će Vlada Republike Srbije preduzeti i pomoći ovom devastiranom kraju ugroženom migracionim procesima i poražavajućom stopom nataliteta.

Ministarka Slavica Đukić Dejanović posetila je sa opštinskim rukovodstvom PU Neven, foto: www.ppmedia.rs

– Svima nam je zajednički cilj više beba i zato ćemo ići korak po korak. Mišljenja sam da zajednički projekti opština mogu dati najbolje rezultate u ovoj oblasti. Svesni smo koji su limitirajući faktori u realizaciji populacione politike, ali i koje mere se moraju preduzeti – kazala je Đukić Dejanović.

Prezentujući programe opštine Priboj koja u svom skromnom budžetu izdvaja oko 22 miliona dinara za mere populacionih politika, predsednik Rvović je istakao velika ulaganja Vlade Srbije u revitalizaciju i reindustrijalizaciju Priboja.

– Priboj je klasičan primer kako se decenijski sistematski uništavala privreda, a samim tim je uništavana i perspektiva za život građana ovde. Mi podržavamo program Vlade Srbije u merama populacione politike i on će u kombinaciji sa svim drugim što čini vlada da se Priboj opet pokrene i stavi u poziciju u koju je nekad bio, sigurno će uroditi plodom – tvrdi prvi čovek opštine Lazar Rvović.

Direktorka Predškolske ustanove Neven Jasna Kojadinović, upoznala je ministarku sa problemima nedostatka prostora u ovoj ustanovi koju koristi oko 600 mališana, dok se na listi čekanja nalazi njih pedeset samo u objektu u Starom delu Priboja.

Ministarka je na kraju posete obišla Slobodnu zonu Priboj gde se sastala sa rukovodstvima opština Priboj, Prijepolje i Nova Varoš koje je upoznala sa merama populacione politke koje će Vlada Srbije preduzimati u narednom periodu.
PP Media