Ministarstvo prosvete poništilo konkurs za izbor direktora škole u Brodarevu

Ministarstvo prosvete poništilo je konkurs za izbor direktora u Osnovnoj školi “Svetozar Marković” u Brodarevu zbog propusta prilikom sprovođenja konkursa saznaje PP Media. Naime, zbog isteka mandata i ispunjenih uslova za odlazak u penziju dosadašnjeg direktora Šefketa Šehovića, na predlog Nastavniškog veća Školski odbor je raspisao konkurs za izbor direktora koji je sprovela posebna Komisija. U zakonom predviđenom roku stigle prijave dva kandidata i to Samire Ćosović i Amela Kurbegovića.

Predlog da Samira bude novi direktor podržao je Školski odbor dok je Nastavničko veće bilo mišljenja da bi Kurbegović trebalo da bude naslednik Šefketa Šehovića na direktorskoj funkciji. Preko Školske uprave iz Užica od ministra prosvete Mladena Šarčevića zatražena je saglasnost za postavljanje jednog od dva preložena kandidata na direktorsko mesto, međutim resorni ministar je bio mišljenja da konkurs nije sproveden na valjan način te je isti poništio i naložio Školskom odboru da raspiše novi konkurs.

Inače, sadašnjem direktoru Šehoviću mandat ističe 15. oktobra pa bi do tada škola u Brodarevu trebala da dobije v.d direktora na period do šest meseci koji će obavljati ovu funkciju do izbora novog čelnika.
PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *