Ministarstvo sporta doniralo rekvizite i sportsku opremu Osnovnoj školi “Dušan Tomašević Ćirko” u Velikoj Župi

Prijepolje – Prilikom posete Osnovnoj školi „Dušan Tomaševi Ćirko“ u Velikoj Župi i obilaska fiskulturne sale, državni sekretar u ministarstvu sporta Marko Kešelj poručio je da država Srbija veoma vodi računa da stvori što bolje uslove deci da se bave sportom. On je u ime ministarstva sporta donirao školi dva gola, dve mreže za odbojku, dve table sa obručima i komplet od 40 lopti za timske sportove.

Foto: A.Rovčanin

– Želim vam da ove lopte koje smo danas doneli što pre iscepate. To će značiti da ste radili, da ste trenirali i postali bolji sportisti, i da ste na putu ka tome da postanete veliki šampioni. Sledite primer vaše učenice Kristine Radivojević i sutra osvajate medalje na nekim velikim takmičenjima kao što to ona čini – istakao je Kešelj.

Foto: A.Rovčanin

On je naglasio da resorno ministarstvo želi da podstakne razvoj školskog sporta, sportskih školskih sekcija i rad mlađih selekcija u sportskim klubovima.

Foto: A.Rovčanin

Direktorka škole Belkisa Beganović zahvalila se državnom sekretaru na poseti, i vrednoj donaciji.

– Opremu koju smo danas dobili iskoristićemo i u budućem projektu koji planiramo da realizujemo, a to je kompleks sportskih terena, koji će se nalaziti u okviru škole. Mi imomo gotov projekat, građevinsku dozvolu i sve je legalizovano, samo je na nama svima zajedno da obezbedimo sredstva za taj projekat – istakla je direktorka Beganović.

PP Media