U Srbiji 84 saobraćajne nesreće, 62 osobe povređene

Na putevima u Srbiji prethodnog dana evidentirane su 84 saobraćajne nesreće u kojima su 62 osobe povređene, saopštio je jutros AMSS.
U Beogradu je od ovog broja zabeleženo 30 saobraćajnih nezgoda, u kojima su 22 osobe povređene, navodi AMSS, pozivajući se na podatke Uprave saobraćajne policije.

Intenzitet saobraćaja umeren, bez zastoja
Saobraćaj se na autoputevima u Srbiji odvija bez zastoja i umerenog je intenziteta, a na naplatnim stanicama se prolazi bez dužih zadržavanja, saopštio je AMSS.
Umeren intezitet saobraćaja očekuje vozače i na ostalim frekventnim putevima koji vode ka turističkim mestima u Srbiji, dodaje AMSS.
Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima saobraćaj je pojačanog intenziteta, stanje je za sada redovno, ali i relativno i često promenljivo.
Trenutna zadržavanja na našim graničnim prelazima su oko 30 minuta, sem na graničnom prelazu Gradina sa Bugarskom, gde su zadržavanja do sat vremena i gde su u funkciji šest kolona na izlazu iz zemlje.
AMSS upozorava da zbog započetih radova na pojedinim putevima treba računati na izmene u saobraćaju, na kojima je saobraćaj regulisan odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
Vozači bi trebalo da zbog visokih dnevnih temperatura prave češće pauze u vožnji, koriste više tečnosti i izbegavaju putovanje u najtoplijem delu dana.
Od danas do 31. jula u periodu od 07:00 do 15:00 časova, na državnom putu II A, reda broj 258, na deonici Čukarka – granica sa Makedonijom (Preševo 2), izvodiće se radovi na rekonstrukciji puta.
Takođe, danas od 22:00 časa do 05. 00 časova sutra, 14. jula, na delu državnog puta I A reda broj 1, izvodiće se radovi na čišćenju i pranju dilatacionih spojnica na mostu Gazela, u oba smera.
Radovi će se izvoditi u pokretu, naizmenično u preticajnoj i voznoj saobraćajnoj traci i biće obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
Od danas, od 07:00 časova do 09.00 časova sutra, 14.jula, izvodiće se radovi na asfaltiranju dela državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75), između Vrbasa i Zmajeva (Jegrička), u smeru Vrbas-Novi Sad.
Radovi će se izvoditi u preticajnoj saobraćajnoj traci, dok će vozna i zaustavna saobraćajna traka biti slobodne za saobraćaj.
Od danas do 13. avgusta, usled radova na rehabilitaciji kolovoza, doći će do izmene režima saobraćaja na državnom putu II A reda broj 158, deonica Aleksinac – Katun, kod sela Glogovica.
Za vreme izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila jednom kolovoznom trakom.
Do 23. jula, u periodu od osam do 16 časova, usled radova na redovnom održavanju na delu autoputa od petlje Horgoš do petlje Subotica sever, doći će do izmene režima saobraćaja.
Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se preusmeravati sa preticajne na voznu i zaustavnu saobraćajnu traku, a izvodiće se u smeru ka Novom Sadu.
Od danas do 16. jula predviđene su obustave saobraćaja, u periodu od osam do 18 časova, kod Gornje Trepče, na delu puta između parkinga banje i skretanja za Lunjevicu.
AMSS dodaje da će sutra, 14. jula, u periodu od 07:00 do 18:00 časova, doći do obustave saobraćaja na državnom putu II A reda broj 217, preko pruge u naseljenom mestu Tešica, zbog radova na sanaciji prelaza.
Saobraćaj će biti preusmeren na lokalni put kroz selo Bankovac.
Do ponedeljka 18.jula nije predviđeno potpuno obustavljanje saobraćaja na Autoputu E80, Niš – Dimitrovgrad (Granica sa Bugarskom), na deonici od Čiflika do Staničenja, na magistralnom putu I B reda, broj 43, dodao je AMSS.
PP Media