Mirsad Jusufović: Dogovorena koalicija SDP-a i SNS-a

Ono što možemo danas da sumiramo i ono što je zapravo rečeno da je SDP najača politička opcija u Sandžaku i da smo mi legitimni predstavnici bošnjačkog naroda, kazao je Mirsad Jusufović član predsedništva Sandžačke demokratske partije.
Sve vreme se provlačila priča da je samo jedna politička opcija legitimni predstavnik bošnjačkog naroda, mi smo govorili da to nije tačno i izborni rezultati su to pokazali.
Na nivou Sandžaka SDP je osvojhila skoro 30.000 glasova, SDA 25000 i BDZ je u Sandžaku osvojila oko 20.000. Iz ovoga proizilazi i ono što smo rekli da niko nema pravo da kaže samo sam ja legitimni predstavnici.
Mi kao najača politička opcija možemo sada reći da smo legitimni predstavnici i drugima ne negiramo da štite interese Bošnjaka i očekujemo da ćemo se i ostali još više boriti za pravo Bošnjaka a manje da se bore za svoje interese i skupljaju jeftine političke poene.SDP je ostvarila dobar rezultat u gradu Novom Pazaru.Mi smo zadovoljni našim rezultatom.
Otvoreni smo za razgovore o koalicijama sa ostalim svim političkim partnerima.Vest koja je malopre stigla da su održani razgovori između premijera Aleksandra Vučića i gospodina Rasaima Ljajića i da je dogovorena koalicija između SDP-a i SNS-a.
Ovu vest potvrdio je i Rasim Ljajić osnivac SDP-a koji je u obraćanju novinarima rekao da je zadovoljan izbornim rezultatima u Sandžaku kao i da će u svim opštinama u koaliciju ići sa Srpskom naprednom strankom ali da će razgovarati sa ostalim strankama o učesšću u vršenju vlasti.
RTV NP / PP Media