Na dva kilometra puta u Radoinji i Vranešima ugrađuje se 1.200 tona asfalta

Kokin Brod/Priboj – Na najvećem gradilištu u novovaroškoj opštine, na putu Кokin Brod – Radoinja, u četvrtak se radilo – udarnički. Za ilustraciju je dovoljno reći da je 12 teških kamiona užičkih „Puteva“ dovozilo asfalt iz baze u Limskoj dolini, a radnici na mašini za asfatiranje – mogli su da predahnu tek toliko da piju vode…

Završni sloj asfalta od 4 santimetra, foto: D.Gagričić

Na trasi je bio obustavljen saobraćaj (kao i u dva naredna dana, od 7- 17 sati), a putari se završni sloj asfalta postavljali celom širinom kolovoza.

-Ugradiće se 1.200 tona asfalta na trasi od dva kilometra puta – kaže Džavad Hurić, rukovodilac gradilišta. Iskop i nasipanje tampona nastavljeni su prema Кokinom Brodu, gde se uskoro biti ugrađen i prvi sloj asfalta, kao i prema raskrsnici za Radoinjsko jezero, u ukupnoj dužini od 1,7 kilometara.

Asfalt je dovozilo 12 kamiona, foto: D.Gagričić

Preduzeće „Novi Pazar put“ izvodi radove na deonici Pribojska Banja – Кratovo, a prema nekim najavama, regionalni put (ili državni put drugog B reda) koji će približiti Banju i Кokin Brod trebalo bi da se završi za dve godine.

Zlatarinfo i PP Media