Načelnik Generalštaba obišao deo jedinica u Zlatiborskom okrugu

Priboj – Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je sa saradnicima, deo jedinica Vojske Srbije u Zlatiborskom upravnom okrugu i razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave.

General Mojsilović je obilazak započeo u Priboju, gde je sa predsednikom opštine Lazarom Rvovićem razgovarao o stvaranju uslova za razmeštaj brdsko-planinskog bataljona čije je formiranje naredio predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić.

Na sastanku je ocenjeno da će, osim razvoja sposobnosti za izvođenje borbenih dejstava u brdsko-planinskim uslovima, zbog čega se formira ova jedinica, povratak Vojske Srbije u Priboj doprineti i ekonomskom razvoju celog kraja kroz zapošljavanje više stotina mladih u novoformiranom bataljonu.

U nastavku, načelnik Generalštaba je obišao jednu od jedinica Centralne logističke baze na Tari, gde je sagledao skladišne kapacitete i ostvario neposredan uvid u organizaciju rada i uslove u kojima pripadnici jedinice realizuju zadatke.

General Mojsilović je istakao da su poslovi koje obavljaju logistički organi i jedinice od suštinskog značaja za uspešnu realizaciju zadataka iz sve tri misije Vojske Srbije i pohvalio pripadnike Centralne logističke baze, koji su svojim angažovanjem tokom vanrednog stanja, iako u javnosti ne toliko primećeni, dali izuzetan doprinos uspešnoj borbi sa koronavirusom.

PP Media