8 ili 9? SPP: Vest je lažna – GZS i PP Media: Preneli smo istinu

Prijepolje – Glas zapadne Srbije juče je emitovao vest da je došlo do zbunjujućih reklamnih sadržaja u Prijepolju na kojima se ističe da se Stranka pravde i pomirenja (SPP) na republičkoj izbornoj listi nalazi na rednom broju 9. Istu vest preneo je i portal PP Media.

Međutim, ova partija je na republičkoj izbornoj listi ipak zauzela konačan redni broj 8. Glas zapadne Srbije tražio je zvanično saopštenje od Samira Tandira čelnog čoveka ove stranke u Prijepolju, koji nam je odgovorio da će stranka izdati zvanično saopštenje povodom ovog slučaja.

Tek nakon naše vesti stranka je zvanično reagovala jutros u 7. 54, kada je na svom portalu objavila da je naša vest ustvari bila tačna iako oni tvrde da je lažna?

SPP počela sa korišćenjem broja (8)

“Promjena broja mjesec dana prije izbora veliki je izazov za svaku stranku. Iako je SPP ranije politički materijal (bilborde, transparente, plakate) uradila sa brojem (9), nakon što je odluka Ustavnog suda postala pravosnažna, SPP se odmah prilagodila novonastaloj situaciji i počela sa koršćenjem broja (8), pod kojim će se naći na listi na predstojećim paralamentarnim izborima”, navodi se na zvaničnom portalu Stranke pravde i pomirenja.

Dakle, iako je ova partija po ko zna koji put optužila medije za sopstvene greške, činjenica je da je problem nastao na relaciji SPP – RIК.

Činjenica je da GZS nije emitovao lažnu vest kao ni PP Media koja je prenela našu informaciju.

Inače, bilbordi i plakati sa rednim brojem 9 još uvek su istaknuti na svim mogućim lokacijama u Prijepolju, što će stranka htela ili ne morati da menja, za šta im sigurno nisu odgovorni mediji.

GZS i PP Media