Nameštaj od punog drveta – poslovna šansa za Srbiju

USAID-ov Projekat održivog lokalnog razvoja i program Evropski PROGRES organizuju u Beogradu u utorak, Okrugli sto u okviru Beogradskog sajma nameštaja,na kom će se predstaviti nove tržišne mogućnosti za privrednike koji su spremni da se posvete proizvodnji nameštaja od punog drveta.
Međunarodni stručnjaci istaći će potencijal za razvoj podsektora proizvodnje nameštaja od punog drveta, i ukazati kako će njegov rast dovesti do toga da svetsko tržište prepozna Srbiju kao destinaciju za nabavku ove vrste proizvoda. Analiza trenutnog stanja na globalnom tržištu nameštaja pokazaće koliko je važno da se ne propusti prilika koja može imati značajan uticaj na zapošljavanje i sveukupnu ekonomiju zemlje.
Okrugli sto će okupiti donosioce odluka na nacionalnom nivou, čelnike lokalnih zajednica bogatih šumama među kojima će biti i opština Prijepolje odnosno njen predsednik Emir Hašimbegović, predstavnike javnih preduzeća i drugih koji gazduju šumama, proizvođače nameštaja kao i sve ostale učesnike u lancu vrednosti.
Okrugli sto organizuju, u partnerstvu sa Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) i Beogradskim sajmom, USAID-ov Projekat održivog lokalnog razvoja i program Evropski PROGRES koji finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske.

PP Media