Naprednjaci i SDP apsolutni pobednici izbora za Savete mesnih zajednica u Prijepolju

Prijepolje – Na nedeljnim izborima za članove Saveta mesnih zajednica u Prijepolju, kandidati koji su podržani od strane koalicionih partnera Sandžačke demokratske partije i Srpske napredne stranke, odneli su apsolutnu pobedu svih 19 mesnih zajednica, gde su održani izbori. Ovu informaciju medijima su saopštili predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić i predsednik Skupštine opštine Prijepolje Izudin Šantić. U 11 mesnih zajednica, zbog nedovoljnog broja prijavljenih kandidata izbori nisu održani.

Foto: PP Media Prijepolje

Predsednik Skupštine opštine Prijepolje Izudin Šantić kaže, da su izbori protekli bez nepravilnosti te da rezultati pokazuju da partije koje vode opštinu imaju apsolutno poeverenje građana.

– Ovo je zajednička pobeda Sandžačke demokratske partije i Srpske napredne stranke. Građani su jasno pokazali da imaju poverenje u našu koaliciju. U Brodarevu od 9 članova koliko broji Savet mesne zajednice njih 6 će biti iz SDP-a, u Velikoj Župi svih devet članova je iz naše partije, u Prijepolju od 13 članova njih 9 su kandidati SDP-a. Imaćemo apsolutnu većinu i u mesnim zajednicama Zavinograđe i Hisardžik – kaže Šantić i dodaje da nesumnjivo rezultati potvrđuju da Sandžačka dekokratska partija ima najveće poverenje od svih bošnjačkih partija zajedno u opštini Prijepolje. 

Šantić i Babić zadovoljni rezultatima izbora, foto: PP Media

Kandidati koje je predložila Srpska napredna stranka odneli su apsolutnu pobedu u 11 mesnih zajednica. Kolovrat, Babine, Jabuka, Kamena Gora, Drenova, Slatina, neke su od mesnih zajednica gde su građani dali apsolutno poverenje kandidatima naprednjaka.

Svoje zadovoljstvo ostvarenim rezultatom nije krio ni predsednik opštine Vladimir Babić. On se zahvalio građanima što su dali podršku ljudima koje je kandidovala koalicija koja vodi Prijepolje. Babić je obećao da će i dalje nastaviti sa ravnomernim ulaganjima i razvojem svih delova opštine na čijem se čelu nalazi.

Predsednik Skupštine opštine Izudin Šantić, raspustiće Savete 11 mesnih zajednica gde izbori nisu održani, a Opštinsko veće postaviće tročlano povereništvo koje će rukovoditi tim mesnim zajednicama do održavanja ponovljenih izbora.

PP Media