Narednog vikenda Jadovnički ultramaraton

Prijepolje – Peti Jadovnički ultramaraton koji će biti održan narednog vikenda, biće organizovan kao i svi prethodni u cilju promocije planine Jadovnik na kojoj su tri zaštićena prirodna dobra, i to kanjon Mileševke, predeo izuzetnih odlika Ozren – Jadovnik i slapovi Sopotnice.

Jadovnički ultramaraton, koji ove godine organizuje klub ekstremnih sportova ,,Fijulj“ i udruženje gradjana ,,Jadovnik,“ u saradnji sa Skyrunning asocijacijom Srbije, biće održan od 12. do 14. jula. 

Detalj sa prošlogodišnjeg Jadovničkog ultramaratona, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Na osnovu do sada broja prijavljenih takmičara ovo će biti jedno od najmasovnijih okupljanja. Organuzatori očekuju učešće više od 210 takmičara iz 10 zemalja. Svoj dolazak najavili su ultramaratonci iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Švedske …. Oni će trčati na tri staze, i to na jadovničkih 73 kilometara, zatim na stazi od 53 kilometara i na najkaraćoj stazi koja je duga 22 kilometara.

Start trke jadivničkih 73 i 22 kilometra je u subotu od 8 časova ispred Doma kulture, dok  će ultramaratonci koji trče jadovničkih 53 kilometra startovati istog dana od prvog tunela nakon manastira Mileševa  a već sutradan, kod Doma kulture, gde je i cilj svih staza, biće organizovano proglašenje pobednika.

I ove godine Jadovnički ultramaraton podržali su brojni sponzori SWG, GIZ, Turistička organizacija Prijepolje, Autokodeks, Voda Vrnjci, Zlatiborac, TLP Beograd i drugi.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *