Nema izbornih radnji dok traje vanredno stanje

Nova Varoš – Opštinska izborna komisija u Novoj Varoši donela je odliku o privremenom prekidu svih izbornih radnji za lokalne izbore koji su raspisani za 26. april, a izborni proces biće nastavljen po prestanku vanrednog stanja. I Republička izborna komisija donela je rešenje o prekidu svih izbornih radnji u sprovođenju izbora za narodne poslanike u Skupštini Srbije, kao i za pokrajinske izbore.

-Sve do sada preduzete izborne radnje u postupku sprovođenja izbora za odbornike Skupštine opštine Nova Varoš ostaju na pravnoj snazi. Do sada smo proglasili dve izborne liste. Stranke, grupe građana i koalicije koje su samo prikupile potpise podrške građana, nakon odluke o nastavku izbonog procesa moći će da uđu u dalju proceduru verifikacije svoje izborne liste bez ponovnog prikupljanja potpisa– kaže za „Varoške novine“ Danijela Popadić, predsednica Opštinske izborne komisije.

Кako se nezvanično saznaje, izbori zakazani za 26. april biće odloženi za najmanje mesec dana, a moguće je i na duže ukoliko se situacija sa virusom korona ne bude smirivala. O tome će predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić danas razgovarati sa predstavnicima svih lista koje će uzeti učešće na narednim parlamentarnim izborima.

Sve političke stranke i pokreti koje su za izbore, kao i one koje su proglasile bojkot, već ranije su donele odluku da do daljnjeg obustavljaju sve aktivnosti vezane za izborni proces.

Varoške novine