Neobična zaplena carinika na graničnom prelazu Gostun

Na izlazu graničnog prelaza Gostun krajem septembra carinici su u tajnom bunkeru autobusa podgoričkih registarskih oznaka otkrili skrivenih 60 kilograma dimljenog sira sa orasima i 50 kilograma creva za kobasice i skoro 800 kesica Nes kafe “3 u 1“, saopštila je danas Uprava carina.

Slučaj se dogodio tri sata iza ponoći, kada je na prelaz pristigao autobus, a vozač, 50-godišnji srpski državljanin iz Šapca, je na raspitivanja carinika o tome da li ima skrivene robe u prostoru koji im je delovao sumnjivo, odgovorio da je taj prostor prazan i da se u njemu nalazi izolacija.

Neobična zaplena carinika na graničnom prelazu Gostun

Neobična zaplena carinika na graničnom prelazu Gostun


Uporni carinici su međutim iskoristili pomoć tehnike, pa su tako specijanom napravom, tzv. fiberoptikom, kojom može da se pogleda unutrašnjost teško dostupnih šupljina, utvrdili da vozačeve tvrdnje nisu tačne.

Ubrzo su otkrili da se tajni bunker otvara pomoću skrivenog mehanizma, potezanjem sajle na unutrašnjoj strani blatobrana.

Na iznanađenje svih, u specijalno napravljenom bunkeru za krijumčarenje robe pronađeno je 60 kilograma dimljenog sira sa orasima, 50 kilograma creva za kobasice i skoro 800 kesica Nes kafe “3 u 1“, stoji u saoštenju Uprave carina.
PP Media