Nova Varoš: Komunalci protiv Solunaca

Samo dva dana nakon što su meštani sela Zlošnica, zaseoka Vilova, kod Nove Varoši obnovili Šaponjića česmu pored puta, komunalni inspektor opštine Nova Varoš po prijavi obišao je Šaponjića česmu posle čega je konstatovao da je ploča na česmi postavljena bez odobrenja Opštinske uprave i da se mora ukloniti.
Suprotno zaključku komunalnog inspektora, Vladislav Šaponjić, sinovac solunca Zdravka, tvrdi da je sve urađeno po propisu jer se česma nalazi na putnom zemljištu i da je sve urađeno uz saglasnost Direkcije za izgadnju.
Šaponjića česmu pored puta Nova Varoš-Akmečići-Ivanjica obnovila porodica i na njoj postavili spomen-ploču u čast junacima Srbije ratova od 1912-1918. godine iz ovog kraja, kao i Zdravku Šaponjiću, čuvenom soluncu i nosiocu Karađorđeve zvezde koji se proslavio junaštvom u bitkama na Drini.

Srpska posla, Solunci protiv komunalaca

Srpska posla, Solunci protiv komunalaca


Komunalni inspektor opštine Nova Varoš Vukoman Topalović, po prijavi familije Mandić, obišao je Šaponjića česmu posle čega je konstatovao da je ploča na česmi postavljena bez odobrenja Opštinske uprave i da se mora ukloniti.
Prema onome kakva je trenutna situacija, oni koji su postavili spomen-ploču srpskim herojima moraće ili da je uklone, ili da pred opštinskim organima i na sudu dokazuju ispravnost odluke da se spomen obeležjem oduže precima.
PP Media