Neophodna sanacija puta Kokin Brod – Jarmovac

Narodni poslanik, Krsto Janjušević, na zasedanju Skupštine Srbije rekao je da je opština Nova Varoš u zadnjih deset godina doživela veliku ekspanziju u turističkom smislu, jer je 2012 godine zabeleženo preko 2000 noćenja, a na kraju ove godine biće preko 100 hiljada noćenja.

“Zlatar postaje prepoznatljiva tačka na turističkoj mapi Srbije. Grade se novi hoteli i povećavaju smeštajni kapaciteti. Ono što takođe doprinsi razvoju turizma jeste početak rekonstrukcije putnog pravca ka Branoševcu, to je ključni element koji im je nedostajao da imaju pun turistički sadržaj i da pređu na još jedan viši nivo turističke ponude”, kazao je Janjušević.

Narodni poslanik Krsto Janjušević

On je podsetio i na efikasno reagovanje Vlade RS kad je u pitanju bila realizacija pristupne saobraćajnice industrijske zone u Priboju, kad je rešeno 2,6 km puta i time su, kako je istakao Janjušević, otvorena vrata novim investitorima.

“Nakon tog uspešnog projekta koji je doneo oko 400 novih radnih mesta, želim da vas zamolim i za rekonstrukciju putnog pravca Kokin Brod – Jarmovac, jer to je put koji Pribojci najviše koriste i predstavlja naš izlaz u svet, ali i korak ka razvoju privrede i turizma. Neophodno je da taj putni pravac bude na višem nivou”, rekao je Janjušević.

Ministarka saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, naglasila je kako postoji mogućnost da ministarstvo i lokalna samouprava zajedno urade projktno – tehničku dokumentaciju, i nakon toga zajedno odluče u kom odnosu bi krenuli u rekonstrukciju tog putnog pravaca.
Izvor: GZS i PP Media