Nevolja zadesila Đuriće sa Pešteri – Janjušević obećao novi dom

Priboj/Sjenica – Porodici Marka Đurića sa Pešteri izgorela je kuća, sa decom ostali su pre dva dana bez krova nad glavom a debeli minus stiže. Ova informmacija pukla je “srpskim Sibirom” kao bomba, a imuni na to nisu ostali dobri ljudi.

Janjušević obećao novi dom porodici Đurić sa Pešteri, foto: PP Media

Među prvima u pomoć porodici Đurić je pritekao državni sekretar u ministarstvu za rad,zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Krsto Janjušević. On je u sredu posetio Markovu porodicu i obećao da će njegova familija predstojeće praznike dočekati u novom domu.

Foto: PP Media

– Danas sam obišao petočlanu porodicu Đurić iz sela Krajinoviće, opština Sjenica, koja je ostala bez krova nad glavom u požaru koji se dogodio 5.decembra. Požar je teško oštetio porodičnu kuću koju je domaćin Marko sa svojom suprugom godinama gradio i u kojoj su odgajili svoje troje dece. Iako su na Pešterskoj visoravni loši vremenski uslovi, pomoć ovoj porodici neće izostati. Pored obezbedjenih osnovnih životnih namirnica, odeće, obuće za članove porodice privremeno smeštene na drugoj lokaciji, danas je dogovorena potpuna rekonstrukcija kuće u što kraćem roku, kako bi ova divna porodica opet mogla biti na okupu i dočekati predstojeće praznike u novom domu – napisao je na svom instagram nalogu Janjušević.

PP Media