Opština Prijepolje novčano nagrađuje najbolje đake i studente

Prijepolje – Privremeni organ opštine Prijepolje doneo je Odluku o dodeli jednokratnih novčanih nagrada mladim talentima – učenicima i studentima za šta je budžetom lokalne samouprave opredeljeno 6,5 miliona dinara. Na današnjoj sednici, izdvojeno je i 4,8 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju sekundarnog voda u naselju Ravne.

Foto: A.Rovčanin

Biće nagrađeno 95 studenata i 66 učenika srednjih škola. Jednokratne novčane naknade mladim talentima, u rasponu od 15.000 – 75.000 dinara biće isplaćene po okončanju žalbenog postupka.

-Takođe, danas smo započeli proces isplate đacima srednjih škola po 10.000 dinara koje smo dobili od Vlade Srbije – istakao je Izudin Šantić, predsednik Privremenog organa

Takođe, na osnovu zahteva stanara stambenih zgrada kod hotela Park, doneta je odluka o pokretanju izrade projektno-tehničke dokumentacije za parterno uređenje ovog bloka.

Predsednik Privremenog organa u Prijepolju Izudin Šantić, foto: A.Rovčanin

– Kako ne bi ponavljali praksu da u sledeću godinu prenosimo veliki iznos neutrošenih budžetskih sredstava, po zahtevu stanara iz bloka Park, a to su zgrade koje se prostiru od hotela Park do teniskog igrališta na desnoj obali reke Mileševke, odlučili smo da krenemo u izradu projektne dokumentacije za to područje. Želimo da budemo spremni sa projektima, da, ako se stvore uslovi, možemo aplicirati kod domaćih i međunarodnih donatora za sredstva za parterno uređenje ovog dela – objasnio je Šantić.

Na današnjoj sednici doneta je i odluko o izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju sekundarnog voda na Ravnama.

-Mi sada ulazimo u izvođenje radova na primarnom vodovodu na Ravnama. Danas smo izdvojili sredstva za projekat koji će razraditi sekundarnu mrežu što će pokriti oko 300 korisnika – naveo je Šantić.

PP Media